У Чернігові фестивалем Chernihiv Fest відкрили туристичний сезон. Як це було

У Чернігові фестивалем Chernihiv Fest відкрили туристичний сезон. Як це було

24.04.18 13:01 0 531
У Чернігові цими вихідними фестивалем Chernihiv Fest відкрили туристичний сезон. Два дні на різних локаціях історичної частини Чернігова було багато цікавого як для дорослих, так і для дітей.

21 квітня: урочисте відкриття фестивалю, в якому взяв участь Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, почалося біля Спасо-Преображенського собору на Валу. Відомі історичні постаті Чернігова різних епох, яких вів князь Володимир Великий верхи на коні, пройшли святковою ходою до Красної площі.

На Красній площі чернігівці та гості міста змогли долучитися до видовищної реконструкції історії зародження славетного Чернігова. Всіх гостей фестивалю також посвятили в жителів середньовічного Чернігова. Крім того, відбулося символічне підписання Угоди між Черніговом та Києвом:

А перед цим на цій площі відбувся старт дводенних спортивно-туристичних перегонів «SiverRace-2018», де учасники з усієї України та Білорусі випробували свої сили в змаганнях «Мульті», «Каяк» та «Байк»:

Крім того, для чернігівців на головній площі міста демонстрували запеклі середньовічні бої у повному обладунку та «Богатирські забави»: бої на подушках та перетягування канату.

Для дітей працювали різні цікаві локації, а також відбувся майстер-клас з середньовічного танцю «Маразуля», який танцювали за часів Київської Русі:

На Красній площі, у сквері ім. Б. Хмельницького, на "стометрівці" біля Красної площі та у сквері ім. Попудренка працювали майданчики майстрів, де панувало стародавнє українське ремесло, виставка «почеркушок» від талановитого архітектора та художника Костянтина Нагорного, виставка робіт молодих митців нашого міста та фотосушка.

На Красній же площі пройшли «Майстер-Шеф» за підтримки чесько-німецького пабу Zivot a Pivo, безкоштовні майстер-класи з приготування вареників від партнера фестивалю Вареничної «Балувана Галя».

Вже увечері всі учасники могли спостерігати насичену концертну програму за участю талановитих колективів міста.

А в художньому музеї ім. Г. П. Галагана можна було дізнатися про таємниці Чернігова, його незабутню історію та музику.

Наступного дня, 22 квітня, в рамках фестивалю Chernihiv Fest пройшов день сімейного та дитячого відпочинку. Кілька чернігівських родин долучилися до участі в безкоштовному сімейному квесті «Дізнайся таємницю древнього Валу» та дитячому квесті «Таємниці містичного Чернігова».

Також на Валу була організована анімаційна театралізована екскурсія «Чернігів містичний»:

*** До речі, комунальні служби постаралися виконати свої завдання та забезпечити для мешканців міста приємний відпочинок у чистоті. Якою б не стала площа після цілого дня багатолюдного святкування - на ранок вона знову приємно вражала чистотою:

Прес-служба Чернігівської міської ради Відеосюжети ТРА "Новий Чернігів" та з мережі Фейсбук
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі відбувся ...

КОМЕНТАРІ