Єдина церква – єдиний народ: у Тернополі молилися за єдність української православної церкви (фото,відео)

Єдина церква – єдиний народ: у Тернополі молилися за єдність української православної церкви (фото,відео)

24.04.18 13:37 0 532
Кроки Президента України Петра Порошенка щодо створення єдиної помісної православної церкви є одними із найбільш визначальних з точки зору державотворення нашого часу. На цьому акцентував голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна під час молебню за Україну та за єдність української церкви, що відбувся на Театральному майдані в Тернополі. У неділю, 22 квітня, у щирій молитві за створення єдиної помісної православної церкви об'єдналися представники влади, духовенство та жителі міста.

Як наголосив під час свого виступу очільник Тернопільщини, крім політичного протистояння та крім боротьби з російською окупацією на Сході України і в Криму, ми маємо забезпечити церковну єдність українського народу в межах єдиної помісної церкви. «Цей крок буде фактором визнання і формування однієї з найбільших православних церков у світі і що важливо – визнання канонічності православ'я на території України, де воно має понад тисячолітню історію. Адже саме в Україні відбувалося і Андреєве апостольське благословіння та Хрещення Русі-України», – зазначив Степан Барна.

Звернувся до всіх, хто склав руки у молитві на головному майдані міста, й Архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор. Він зауважив, що Українська держава з 1991 року проголосила свою незалежність, але разом з тим ще не до кінця тоді ця незалежність була здобута. Знадобилося багато років, щоб українці усвідомили, що незалежність повинна бути не на папері і не в кордонах, а у власному серці та думках.

«Наш народ жив радянськими штампами, традиціями та поглядами. І лише такі страшні обставини як Революція Гідності із загибеллю Небесної Сотні, як війна, яка триває зараз на Сході України змогли нас пробудити до розуміння однієї дуже важливої деталі: держава починається не з економіки, а з душі і духу. Ми пам'ятаємо наших борців за незалежність української держави: і козаків, і січових стрільців, і воїнів УПА, які жили в той час, коли наша держава не мала ні кордонів, ні визнання, але, маючи державу у своїх серцях, вони боролися за неї. для нас теж настав той момент, коли ми повинні знайти Україну у своєму серці та у своїй душі», – сказав владика Нестор.

За його словами, єдина помісна церква – це можливість усвідомити свою єдність з Христом, єдність зі своїм народом та один з одним.

«Господь створив такі обставини, що багатолітня боротьба за те, щоб українська держава мала єдину помісну церкву, церкву всього українського народу, приходить до успіху. державна влада на чолі з Президентом України робить усе можливе для того, щоб це визнання з боку Вселенського Патріарха, а отже і з боку інших церков, було отримано. Цей перший крок приведе до того, що всі українські церкви, які є православними по духу, прийдуть до цієї церкви і до створення не просто української церкви українського народу, а найбільшої православної церкви світу. І тоді ми відчуємо свою силу, благословення Боже і воно буде перебувати на всій нашій українській державі!», – підсумував владика Нестор.

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1252123051557944

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Элитные апартаменты для ...

КОМЕНТАРІ