Степан Барна привітав Тернопільсько-Зборівську архієпархію із 25-річчям створення (фото,відео)

Степан Барна привітав Тернопільсько-Зборівську архієпархію із 25-річчям створення (фото,відео)

24.04.18 13:51 0 806
25 років заснування Тернопільської архієпархії української греко-католицької церкви відзначили 22 квітня в Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. З цієї нагоди відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) у співслужінні Єпарха Бучацького Дмитра (Григорака), Екзарха Луцького Йосафата (Говери) та Єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівського Теодора (Мартинюка).

За словами владики Василія Семенюка, 20 квітня 1993 року Синод Єпископів УГКЦ ухвалив рішення про створення нових єпархій на території України. Тоді ж було створено й Тернопільську єпархію. Першим Єпархом Тернопільським став блаженної пам'яті Кир Михаїл (Сабрига).

«Нова єпархія об'єднала всіх вірних греко-католиків на території Тернопільської області, – зазначив Василій Семенюк. – Цей крок Синоду Єпископів символізував про початок розбудови структур української греко-католицької церкви, яка вийшла з підпілля після багаторічного переслідування комуністичним режимом. З того часу наша церковна спільнота пройшла шлях довжиною в чверть століття. наше святкування є нагодою підбити підсумки цього періоду та повернутися до свого коріння. Також це нагода просити в Господа Бога благословення на майбутню працю, бо без Його допомоги усі наші людські намагання будуть даремними. Це нагода подякувати Богу, що впродовж випробувань, надихав на свідчення через віру обраних мужів Митрополита Андрея та Патріарха Йосифа та тисячі інших незламних мучеників та ісповідників, які стали стержнем нашої віри».

Привітав Архієпархію із 25-річним ювілеєм голова Тернопільської ОДА Степан Барна. Він зауважив, що Тернопільсько-Зборівська Архієпархія – одна з найбільших у греко-католицькій церкві України.

«Її великим внеском є не тільки служіння Богові та людям, а й те, що вони активно займають позицію в питаннях підтримки нашої армії. понад 50 капеланів є капеланами Збройних сил України, а також добровольчих формувань на Сході України. Окремо хочу подякувати митрополитові Василію Семенюкові, який впродовж багатьох років робить усе для того, щоб українська греко-католицька церква була воістину народною та воістину патріотичною церквою», – наголосив очільник Тернопільщини.

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1252066998230216

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рятувальники закликають ...
Наступна новина: Чернігів: Рівень води в ...

КОМЕНТАРІ