Найбільш якісну розсаду дозволяє отримати так звана «касетна технологія». Ефективність і якість даної технології перевищує будь-які інші способи вирощування розсади в 3-4 рази!
Касети для розсади призначені для вирощування розсади за новітніми технологіями, як в промисловому овочівництві, так і в домашніх умовах. Вони дозволяють виростити здорову і сильну розсаду овочевих і квіткових культур з правильно сформованою кореневою системою.
Вироби можна використовувати в діапазоні температур від - 30 до + 40 С. Гарантійний термін експлуатації становить 1 рік, а при відсутності серйозних механічних впливів тривалість експлуатації може становити 10 і більше років. До речі, в Україні касети для розсади можна придбати на сайті компанії "Стиль Пак Групп": stylepack.com.ua/кассеты-для-рассады-77-ячеек.
Переваги касетного вирощування розсади:
- ізольоване вирощуючи розсади допомагає уникнути виникнення і розвитку захворювань, внаслідок відсутності контакту грунтової суміші з можливо зараженим грунтом в теплиці;
- розсада, вирощена в касетах, володіє потужним асиміляційні апаратом;
- економія субстрату та насіння та раціональне використання місця в теплиці, завдяки компактному розміщенню великої кількості розсади;
- економія енергії на обігрів теплиць зважаючи на компактне розміщення розсади;
- при посадці та перевезенні касетної розсади повністю зберігається цілісність кореневої системи;
- касети легко миються та дезінфікуються після використання, легко складаються одна в іншу при транспортуванні й складуванні, легко відокремлюються одна від одної;
- легкість і технологічність висаджування та транспортування підрослого посадкового матеріалу у відкритий грунт або в вазони;
- відсутність необхідності в пікіруванні;
- багаторазовість застосування.
Дослідним шляхом доведено, що касетна розсада:
- стійкіше переносить посушливий період після її посадки;
- має знижений ризик ураження рослин хворобами;
- створює можливість знищувати бур'яни механізованим способом при обробці міжрядь та виключити застосування гербіцидів;
- прискорює дозрівання овочів на 15-20 днів;
- збільшує врожайність на 30 і більше відсотків.