Чернігів: Відповіді на звернення,що надійшли на он-лайн сервіс «Гаряча кнопка»

Чернігів: Відповіді на звернення,що надійшли на он-лайн сервіс «Гаряча кнопка»

26.04.18 08:01 0 501
На виконання доручення Чернігівського міського голови на офіційному веб-порталі міської ради створено он-лайн сервіс «Гаряча кнопка», де підприємці міста можуть повідомити про випадки бюрократизму в структурних підрозділах міської ради або інших інстанціях державних органів.

Станом на 4 квітня отримано 4 звернення, відповідь на які надавали відповідні підрозділи, згідно компетенції.

Щодо реалізації живих квітів на вулицях міста – КП «Зеленбуд»:

«Розміщення на території міста тимчасових об'єктів, в т.ч. з продажу живих квітів (тюльпанів), вирощених на присадибних ділянках, врегульовано Порядком користування об'єктами благоустрою у м. Чернігові, затвердженим рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 24.05.2011 № 143 (далі – Порядок).

Уповноваженим органом з питань користування об'єктами благоустрою у м. Чернігові визначено комунальне підприємство «Зеленбуд», контролюючим органом – комунальне підприємство «Муніципальна варта» Чернігівської міської ради.

Зазначений Порядок регулює правові відносини, що виникають між уповноваженим органом та фізичними особами, фізичними особами – підприємцями, юридичними особами у процесі користування об'єктами благоустрою для розміщення тимчасових об'єктів, у тому числі для здійснення підприємницької діяльності, та визначає порядок: надання погоджень, укладання договору про пайову участь в утриманні об'єкта благоустрою, здійснення контролю за дотриманням вимог цього Порядку тощо. Порядок діє на всій території міста Чернігова та є обов'язковим для виконання усіма фізичними та юридичними особами на території міста Чернігова.

Уповноважений орган розглядає подані заяви заявників щодо можливого розміщення тимчасових об'єктів на об'єктах благоустрою та виносить їх на розгляд Комісії з погодження розміщення тимчасових об'єктів на об'єктах благоустрою (далі – Комісія з погодження).

Рішення щодо надання дозволу на розміщення тимчасових об'єктів на об'єктах благоустрою приймає Комісія з погодження, яка є постійно діючим колегіальним органом, що утворюється для розгляду питань, пов'язаних з наданням погоджень на розміщення тимчасових об'єктів на об'єктах благоустрою.

В разі позитивного рішення Комісії з погодження, уповноважений орган укладає із заявником договір про пайову участь в утриманні об'єкта благоустрою.

Контроль за розміщенням та утриманням тимчасових об'єктів на об'єктах благоустрою здійснюється контролюючим органом – комунальним підприємством «Муніципальна варта» Чернігівської міської ради.»

КП «Зеленбуд»

Щодо роботи модераторів Чернігівської ОДПІ:

«Центр обслуговування платників (далі – ЦОП) – постійно діючий робочий орган ДФС, в якому надаються послуги структурними підрозділами ГУ ДФС, ДПІ та працівниками відділень, відповідальними згідно з функціональними обов'язками за надання адміністративних послуг, консультацій, прийняття звітності, вхідної кореспонденції та видачу ключів електронного цифрового підпису.

Положення встановлює єдині організаційні принципи роботи працівників, залучених до роботи у ЦОП.

Загальне керівництво та контроль за діяльністю ЦОП здійснює начальник ДПІ або його перший заступник (заступник), який координує роботу підрозділу обслуговування платників, відповідно до розподілу обов'язків (далі – куратор ЦОП).

Відповідальним підрозділом за організацію роботи ЦОП, створеного при ГУ ДФС, ДПІ, відділенні є підрозділ обслуговування платників.

За оперативне реагування на проблемні питання, інформування керівника підрозділу обслуговування платників або куратора ЦОП про поточну ситуацію в ЦОП, координацію роботи працівників, залучених до роботи ЦОП, надання допомоги відвідувачем безпосередньо у кожному ЦОП відповідає модератор ЦОП, який є працівником підрозділу обслуговування платників (або працівником іншого структурного підрозділу, на якого відповідним наказом начальника державної податкової інспекції покладено виконання зазначених функцій).

Модератор забезпечує:

- надання суб'єктам звернень інформації щодо роботи ЦОП; контроль поточної ситуації в ЦОП (керування чергою, вжиття заходів до запобігання та ліквідації конфліктних ситуацій, здійснення контролю за порядком в залі тощо);

- надання допомоги відвідувачам у користуванні системою автоматичного керування «Електронна черга», інфоматами (за необхідності); оновлення інформації на стендах;

- оперативне інформування керівника підрозділу обслуговування платників або куратора ЦОП про поточну ситуацію в ЦОП;

- разі необхідності, при виникненні додаткових питань у відвідувачів – організацію залучення відповідних фахівців інших структурних підрозділів.

Надання усних консультацій платникам здійснюється працівниками підрозділів, які задіяні у роботі ЦОП, відповідно до компетенції, у тому числі з використанням інформації, наявної у Базі знань ДФС.

У разі відсутності у Базі знань ДФС відповіді на поставлене питання платнику пропонується надати письмовий запит до ГУ ДФС в області або ДФС.

Залучення фахівців відповідних підрозділів до залу (секції) обслуговування податків для надання консультацій організовує модератор ЦОП.»

Чернігівська ОДПІ ГУ ДФС у Чернігівській області

Щодо «земельних» питань (2 звернення):

Відповідно до статті 269 Податкового Кодексу України платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) або землекористувачі.

Статтею 92 Земельного Кодексу України (далі ЗКУ) передбачено, що право постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності можуть набувати:

- підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності;

- громадські організації інвалідів України, їх підприємства (об'єднання), установи та організації;

- релігійні організації України, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, виключно для будівництва і обслуговування культових та інших будівель, необхідних для забезпечення їх діяльності;

- публічне акціонерне товариство залізничного транспорту загального користування, утворене відповідно до Закону України «Про особливості утворення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування»;

- заклади освіти, незалежно від форми власності;

- співвласники багатоквартирного будинку для обслуговування такого будинку та забезпечення задоволення житлових, соціальних і побутових потреб власників (співвласників) та наймачів (орендарів) квартир та нежитлових приміщень, розташованих у багатоквартирному будинку.

Громадяни та юридичні особи, що входять до цього переліку, можуть оформляти земельні ділянки в оренду та зобов'язані сплачувати орендну плату за землю.

Особа, зацікавлена в одержанні у користування земельної ділянки із земель державної або комунальної власності за проектом землеустрою щодо її відведення, звертається з клопотанням про надання дозволу на його розробку до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, які відповідно до повноважень, визначених статтею 122 ЗКУкраїни, передають у власність або користування такі земельні ділянки (частина 2 статті 122 ЗКУ).

Відповідний орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування, в межах їх повноважень, у місячний строк розглядає клопотання і дає дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або надає мотивовану відмову у його наданні. Підставою відмови у наданні такого дозволу може бути лише невідповідність місця розташування земельної ділянки вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, а також генеральних планів населених пунктів, іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою щодо впорядкування території населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку (частина 3 статті 123 ЗКУ).

Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки погоджується в порядку, встановленому статтею 186-01 ЗКУ.

Відповідний орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування у двотижневий строк з дня отримання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, а в разі необхідності здійснення обов'язкової державної експертизи землевпорядної документації згідно із законом – після отримання позитивного висновку такої експертизи приймає рішення про надання земельної ділянки у користування (частина 6 статті 123 ЗКУ)».

Управління земельних ресурсів міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ