Степан Барна: До реформування системи освіти в області підходимо системно. Однією з її якісних сходинок є Нова українська школа

Степан Барна: До реформування системи освіти в області підходимо системно. Однією з її якісних сходинок є Нова українська школа

26.04.18 09:27 0 444
Комфортні умови навчання – запорука якісної освіти. Саме тому ми вкладаємо кошти в облаштування класів та оновлення матеріально-технічної бази. На цьому наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час колегії обласної державної адміністрації.

Серед важливих реформ, які впроваджуються в країні, є також реформа освіти. На реформа має суттєве значення, адже покликана вона змінити радянські підходи до навчання та запровадити новітні освітні методи та принципи. Однією з своєрідних «цеглинок», яка надалі буде покликана виховувати освічену молодь та давати якісні знання, є «Нова українська школа».

На Тернопільщині в рамках пілотного проекту «Нова українська школа» працюють вже чотири школи. З 1 вересня програма пошириться на всі перші класи. На реалізацію цього проекту вже виділено 50 млн. грн. З них 35 млн. грн. – кошти державного бюджету. «Це означає, що практично всі школи, де є перші класи і більше 10 учнів, будуть забезпечені відповідним обладнанням та методичним матеріалом, який дозволить стимулювати дітей до навчання», – поінформував Степан Барна.

Це не єдиний напрям, за яким реалізовуватиметься освітня реформа. У кожному районі, запевнив Степан Барна, планується створити інклюзивно-ресурсні центри. З Державного бюджету на кожен центр інклюзії передбачено щонайменше 300 тисяч гривень.

Водночас голова ОДА подякував районам, які проявили ініціативу щодо створення опорних шкіл. В області, нагадаємо, вже є 27 опорних навчальних закладів, які також отримують фінансування на створення лабораторій та оновлення матеріально-технічної бази.

З державного бюджету також буде стимулюватися підтримка професійно-технічної освіти.

«Щонайменше 30 млн. грн. буде вкладено в сучасні лабораторії та в обладнання. Це той випадок, коли держава стимулює не лише випуск поварів, а ми чітко розуміємо, що нам потрібні дорожники, залізничники, садівники, тобто ті категорії робітничих кадрів, котрі є затребувані на ринку праці у Тернопільській області зокрема та в Україні загалом», – зауважив Степан Барна.

Ще один напрям, який відпрацьовують, – придбання десяти нових шкільних автобусів. «Дякую органам місцевого самоврядування, котрі активно включилися в цей процес на умовах співфінансування за формулою: 70% коштів з державного бюджету та 30% – з місцевого, і можуть забезпечити школи транспортом. Наша співпраця в цьому напрямі є ефективною. І за два останніх роки нам вдалося закупити понад 50 шкільних автобусів», – зазначив Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ще 8 власників сонячних ...
Наступна новина: 26 квітня - фотовиставка ...

КОМЕНТАРІ