Як дістатися з аеропорту Хітроу в центр Лондона?

Як дістатися з аеропорту Хітроу в центр Лондона?

26.04.18 15:23 0 934

У Лондоні функціонує 4 міжнародні аеропорти, але найбільшим з них є аеропорт Хітроу, який знаходиться в 32 км на захід від центру Лондона. Протягом доби сюди прилітають і від сюди вилітають 190 тис. осіб з різних країн, і тому він вважається самим «міжнародним» аеропортом у світі.

Отже, як же найкраще дістатися з Хітроу до міста і назад. Про це нам розповість співробітник компанії «AALUX», в якій безпосередньо можна замовити трансфер з аропорту Лондона (transfer from the airport in London, трансфер из аэропорта в Лондоне).

На поїзді

Поїзд Хітроу Експрес (HeathrowExpress) вважається найшвидшим способом. Потяги ходять кожні 15 хвилин, і потрібно ще всього 15 хвилин, щоб дістатися до центру міста. Станції працюють приблизно з 5 ранку до півночі. Стандартна ціна за один квиток - ₤ 20, якщо купуєте заздалегідь он-лайн (https://www.heathrowexpress.com), або - ₤ 25 при покупці на місці в касі. Для того щоб пройти до місця зупинки експреса в аеропорту, дотримуйтесь вказівників з написом Train або HeathrowExpress.

На метро

Найпоширенішим способом є метро. Picadilly Line пов'язує Хітроу з усім міським метрополітеном. Проїзд коштує ₤ 5,50, але займає довше часу - приблизно 45 хвилин до центру. Потяги метро ходять кожні 2-4 хвилини і працюють також з 5 ранку до півночі. В аеропорту є 3 станції метро, що обслуговують термінали 1-3, 4 і 5. До речі, Oystercard ви зможете придбати прямо в аеропорту, в касі станції метро. Звичайний квиток ви також можете купити в касі або в автоматах, розташованих на станції. Щоб пройти до станції метро, дотримуйтесь вказівників з написом Underground. Так як у кожного терміналу своя станція, ви легко і швидко зможете знайти метро.

На приватному автобусі (Сoach)

Автобуси компанії National Express довезуть вас до центрального вокзалу Лондона Вікторії (Victoria Coach Station) приблизно за 1 годину, плюс-мінус 20 хвилин. Проїзд коштуватиме ₤ 6. Автобуси ходять з 5:30 до 21:40.

На громадському автобусі

Міські автобуси ходять з Хітроу тільки вночі, коли інший транспорт не працює. Автобуси ходять, приблизно, з 23:30 до 5:00. Нічний автобус N9 довезе вас до Трафальгарської площі за 1-1,5 години, і проїзд коштуватиме ₤ 1.40, якщо оплачувати Oyster, або ₤ 2.40 якщо оплатити готівкою водієві.

На таксі

Як і в будь-якому аеропорту, таксисти чергами стоять біля виходу з аеропорту і чекають клієнтів. Радимо користуватися чорними кебами або таксистами з агентств. Хоча є і приватники без офіційного дозволу, але ми рекомендуємо вам уникати їх. Завжди запитуйте про те, скільки буде коштувати ваш проїзд заздалегідь. Зазвичай, проїзд на таксі до центру Лондона коштує ₤ 50-80 за лічильником і займає близько 30 хвилин. У кожному терміналі Хітроу знаходяться таксі-кіоски, де ви зможете легко і швидко замовити свій кеб.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Дві об’єднані громади ...
Наступна новина: М'які меблі на замовлення: ...

КОМЕНТАРІ