Ракетні комплекси

Ракетні комплекси "Вільха" та "Грім"

26.04.18 17:11 0 1615

Останнім часом прийнято думати про те, що у Росії системи озброєння п'ятого покоління, роботизовані комплекси, "Ратник" та інше, а в України все зовсім погано і крім «свиней в броні» очікувати немає на що. Але насправді за останні роки багато що змінилося, не дарма стільки часу американці і Європа ганяють в Україну своїх інструкторів, та й напрацювання і людський потенціал в "неньки" цілком пристойні.

Ситуація в армії зовсім не схожа на 2014 рік. Так, процвітають корупція і крадіжка, але вкладення в розвиток оборонки проте зроблені дуже пристойні, та й пропаганда навчилася годувати людей «гарматами замість сала». Незадоволені бурчать на кухнях, але працюють, винаходять і «крутять гайки», інакше буде непереливки. Вся ця політика так-сяк, але приносить відчутний ефект, і Україну не варто недооцінювати, адже це може свого часу вийти боком. Мова йде про ракетні комплекси «Вільха» і «Грім».

Як повідомляє інформаційний портал https://www.ponomaroleg.com: Не так давно Порошенко доповів про успішне випробування «Вільхи». Заявлено, що вже в першому півріччі 2018 року перші екземпляри новинок надійдуть в дослідну експлуатацію в ЗСУ.

За основу цього ракетного комплексу був узятий радянський 9К58 «Смерч». Його 300-мм ракетний снаряд був модернізований, як і пускова установка, і на виході вийшла установка зі збільшеним радіусом ураження і корректованою системою наведення на ціль. Ще в грудні того року під особистим наглядом Турчинова пройшли перші пуски експериментальних ракетних снарядів на полігоні під Одесою, відео яких були викладені особисто секретарем РНБО на Ютубі. В принципі, якщо характеристики комплексу відповідають заявленим, то він впритул наблизився до російських ультрасучасних «Торнадо-С».

Ще однією розробкою, яка заслуговує на серйозний аналіз, є спільне дітище «Південмашу» і «НВО Павлоградський Хімічний Завод», що завершило випробування і готові до постановки «на потік», Оперативно Тактичного Комплексу «Грім-2». Він позиціонується як заміна «Точки-У». За заявленим на прес-конференції гендиректора Павлоградського підприємства, Леоніда Шімана, характеристикам, ракети комплексу мають дальність ураження від 300 до 1500 кілометрів (до слова, відносяться до РСМД), майже 100 % точність влучення в ціль і 96 % прохідність систем ППО противника. З однієї сторони можна посміятися і назвати ці слова блефом, але не варто забувати, що ця розробка фінансується і замовлена саудитами, а всякою нісенітницею ці пани займатися не стануть, як і викидати на вітер кошти.

Можна звичайно привести аргументи, типу тих, що саме існування «Південмашу» під питанням, що розробки вогкуваті а характеристики свідомо спірні. А може все-таки варто замислитися, поки не пізно, і перестати дивитися на ВСУ як на збіговисько недоумків і всяких покидьків? Час йде, а, як відомо, і ведмедя можна навчити кататися на велосипеді, схоже Україна стає все серйознішим противником.

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Переваги онлайн-позик
Наступна новина: Будівельна експертиза: Що ...

КОМЕНТАРІ