Жінка – молодець! Чернігівська пенсіонерка зробила благоустрій біля свого під’їзду,подавши проект Бюджету участі

Жінка – молодець! Чернігівська пенсіонерка зробила благоустрій біля свого під’їзду,подавши проект Бюджету участі

28.04.18 08:49 0 567
Серед проектів Громадського бюджету (Бюджету участі) Чернігова, які перемогли у 2016 році та виконані в 2017, є проект «Благоустрій прибудинкової території під І під'їздом вул. Шевчука, 8». Він зовсім маленький, але цікавий тим, що його написала і подала жінка пенсійного віку. Вона мешкає в цьому ж під'їзді. Її звати Надією В'ячеславівною Алексеєнко.

На прохання прес-служби Чернігівської міської ради пані Надія розповіла, як саме в неї виникла ідея позмагатися за Бюджет участі й чи важко було написати проект.

За її словами, головним мотиватором для подання проекту було спільне бажання всіх сусідів з під'їзду зробити благоустрій території біля нього. Вигляд був не зовсім гарним, плюс після аварійних робіт по ліквідації пориву водогону були знищений квітник та пошкоджене асфальтобетонне покриття тротуару. Аби відновити благоустрій на цій території неодноразово зверталися за допомогою до депутата за цим округом, але результатів це не принесло.

- Про проект Бюджет участі дізналися з радіо та від знайомих. От і вирішили з сусідами об'єднатися, написати та подати проект, - розповідає пані Надія.

А перед цим сусіди провели спільну зустріч, на якій і вирішили, яку саме ідею вони хочуть реалізувати за допомогою Громадського проекту.

І потім вони все теж робили спільно. Зокрема, скласти кошторис допомогла їх колишня сусідка, яка вже мала досвід у написанні проекту бюджету участі. Агітували теж разом, просили і переконували проголосувати своїх знайомих і родичів.

Тепер Надія В'ячеславівна задоволена – біля під'їзду стало красиво. Правда, сусіди з інших під'їздів почали їм трохи заздрити J.

Проект вже реалізований повністю. Зокрема, встановлено паркан для квітника, відновлено тротуар, придбано нові сміттєві баки та розібрана бетонна "споруда" біля сміттєзбиральної камери.

На фото видно, який стан прибудинкової території був до та після.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ