На Тернопіллі держава виділила кошти на придбання спеціально обладнаних автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю

На Тернопіллі держава виділила кошти на придбання спеціально обладнаних автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю

28.04.18 10:11 0 433
Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для придбання спеціально обладнаних автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату 14 березня затвердив Кабінет Міністрів України (постанова № 189). Він визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою “Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів” для придбання спеціально обладнаних автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату.

Отримати автомобілі за рахунок коштів державного бюджету можуть лише жителі міст районного значення та об'єднаних територіальних громад.

Умовами забезпечення спеціально обладнаними автомобілями є:

- проживання не менше ніж 25 осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та не мають в особистому користуванні та в користуванні законних представників автомобілів;

- функціонування служби з перевезення, або наявність рішення про утворення її в поточному році;

- наявність документів, що підтверджують затвердження видатків на поточний рік для фінансування служби з перевезення;

- меморандум щодо роботи служби з перевезення, укладений між виконавчими органами рад та громадськими організаціями, спілками, ініціативними групами осіб з інвалідністю та батьками дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату.

Для отримання автомобілів громада до 1 червня подає заяву, до якої додають:

- положення про службу з перевезення

- у разі відсутності служби з перевезення - рішення про її утворення;

- інформація про кількість осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та не мають в особистому користуванні та в користуванні законних представників автомобілів

- інформаційна довідка про діяльність служби з перевезення за період її утворення, але не більше ніж за два роки;

- документи, що підтверджують затвердження видатків для фінансування служби з перевезення на поточний рік. Головним розпорядником бюджетних коштів є Мінсоцполітики. Розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня та відповідальним виконавцем є Фонд соціального захисту інвалідів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Ремонти ...
Наступна новина: Владислав Атрошенко вручив ...

КОМЕНТАРІ