На Тернопільщині триває робота з відновлення Хоростківського спиртзаводу (фото,відео)

На Тернопільщині триває робота з відновлення Хоростківського спиртзаводу (фото,відео)

30.04.18 08:23 0 598
Тернопільщина – аграрний край, тому ті спиртові підприємства, які зараз вимушено простоюють, мають отримати «нове дихання». На цьому наголосив в.о. директора ДП «Укрспирт» Юрій Лучечко під час робочого візиту на Тернопілля. Разом із першим заступником голови Тернопільської облдержадміністрації Іваном Крисаком він оглянув процес модернізації Хоростківського спиртзаводу, який внесено у стратегічний план розвитку спиртових підприємств Тернопільщини.

За словами керівника «Укрспирту», Хоростківський спиртзавод стане першим, де модернізують обладнанням з глибокої переробки відходів бродіння.

«Буде замінено усю брагову ратифікацію. Застаріле обладнання не давало можливості відновити виробництво з конкурентним продуктом та конкурентною ціною. Тому прийнято рішення модернізувати підприємство. Ми побачили, що вже почали завозити нове обладнання, яке монтується на заводі, старе – демонтують. Поетапність виконується. Завод будемо інспектувати ще не раз, тому надіюся, що усе відбуватиметься в рамках домовленостей з обласною державною адміністрацією», - зазначив Юрій Лучечко.

Також в.о. директора ДП «Укрспирт» наголосив на важливості галузі переробки, адже окрім традиційних видів харчового та технічного спирту за рахунок модернізації та встановлення нового обладнання можливе виготовлення біопалива: «З року в рік ми декларуємо про збільшення урожайності, покращення збору урожаю, збільшення експорту, але, на жаль, всі забули про галузь переробки, яка створює додаткову вартість в середині країни і на яку є великий попит в суміжних секторах економіки: нафтогазовій, хімічній, парфумерній».

За словами першого заступника голови Тернопільської ОДА Івана Крисака, в області перемінно працює лише два заводи. Проте, не зважаючи на складнощі, третина спирту в Україні виробляється саме в Тернопільській області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відбудеться ...
Наступна новина: Тернопіль: звернення ...

КОМЕНТАРІ