Як правильно вибрати кондиціонер?

Як правильно вибрати кондиціонер?

30.04.18 17:37 0 1397

Вибір кондиціонера починається з розуміння того, який саме тип вам потрібен. А якщо такого розуміння у вас поки що немає, тоді ми допоможемо розібратися: що є що, для чого, і головне - які плюси і мінуси у віконних блоків, спліт-систем різних видів і мобільних кондиціонерів. І допоможе нам в цьому співробітник інтернет-магазину https://profi-vent.com, в якому безпосередньо можна придбати кондиціонер в Херсоні (купить кондиционер в Херсоне).

Віконні кондиціонери (моноблоки)

Моноблоки поєднують в одному корпусі випарник і конденсатор, які вбудовуються в вікно і тому займають його частину, при цьому спотворюючи приміщення всередині і зовні (хоча зовнішні блоки спліт-систем теж не відрізняються витонченістю).

Вони працюють голосно (в середньому 45 дБА, навіть голосніше найгаласливіших холодильників), не мають багатьох сучасних функцій спліт-систем; якщо вони встановлені непрофесійно, то їх треба знімати на зиму і десь зберігати. Однак у них є і плюси: вони недорогі, і при цьому не вимагають обов'язкового професійного монтажу. Варто зазначити і те, що при демонтажі від моноблока не залишається слідів, на відміну від спліт-систем (для яких треба робити отвори для шлангів в стінах).

Спліт-системи

Це найсучасніші кондиціонери, що складаються з двох блоків: зовнішнього і внутрішнього - з'єднаних між собою шлангами. Давайте розглянемо основні типи спліт-систем.

Настінні

Такі, спліт-системи являються найбільш поширеними. У них присутні заслінки, в допомогою яких можна регулювати напрямок повітряного потоку.

Плюси:

  • внутрішній блок займає мало місця і не перегороджує частину вікна;
  • володіє безлічю функцій (охолодження, обігрів, осушення, зволоження, режим «сну», автоматичний режим з урахуванням присутності людей в кімнаті, програмування, відстеження забруднення системи, самоочищення, контроль вмісту в повітрі кисню і вуглекислого газу).

Чим сучасніша і дорожча модель, то тим більше в ній інновацій, причому не номінально-маркетингових, а в більшості випадків корисних, які допомагають усунути такі традиційні недоліки кондиціонерів, як велика витрата електрики і те, що користувачі часто застуджуються через них.

Мінуси:

  1. строго обмежена певна площа дії;
  2. обмежені можливості місця для їх установки.

Підлогові і стельові

Назва цього класу кондиціонерів говорить про розташування внутрішнього блоку. Переваги і недоліки - ті ж, що і у настінних моделей, а принципова різниця полягає в напрямку повітря. При установці на підлозі повітря йде строго вгору, а оскільки за законами фізики туди ж прагне тепле повітря, то повітряні маси перемішуються, і охолодження відбувається рівномірно, без спрямованості в центр приміщення.

При установці під стелею холодний струмінь проходить поверху приміщення, строго під стелею, але теж змішується з теплим по природним законам. З підлого-стельовими спліт-системами присутній мінімальний ризик того, що вас продує.

Касетні

Внутрішній блок (власне, він і є «касета») монтується в підвісну стелю, тому установка касетного кондиціонера вимагає ремонту приміщення. Найчастіше такі кондиціонери можна зустріти в офісах і великих приміщеннях. За потужністю і охопленням площі вони замінюють кілька кондиціонерів, рівномірно і швидко охолоджуючи весь обсяг. Виглядають естетично, і не псують інтер'єр.

Касетні кондиціонери рідко встановлюють в квартирах, вони дорогі, але для великих студій це відмінне рішення. Ще існують канальні, колонні спліт-системи, вони можуть використовуватися для великих будинків і розподіляти повітря по каналах на кілька приміщень. Для внутрішнього блоку такої системи необхідно багато місця, наприклад, його зручно розміщувати в підсобці.

Мобільні підлогові кондиціонери-моноблоки

Дане рішення, на перший погляд, здається привабливим: не потрібен складний монтаж (можна вивести повітрявивідний гофрований шланг у вікно), можна користуватися одним приладом для різних кімнат, а можна взяти його і на дачу.

Але у мобільних кондиціонерів є кілька мінусів:

  • вони недешеві (іноді дорожчі спліт-систем);
  • шумні;
  • охолоджують гірше, ніж спліт-системи (потужність охолодження менша при великій витраті енергії).

Утворений на випарнику конденсат в деяких моделях збирається в спеціальному відсіку, і кілька разів на день його треба виливати (краще вибирати модель з випаровуванням конденсату). Більшість мобільних кондиціонерів не працюють на обігрів, як спліт-системи.

Ну, і те, що вони «зовсім не вимагають монтажу» - це перебільшення. Повітропровід часто виводиться через склопакет, і тоді потрібен монтаж в вікно з заміною одного скла.

Крім того, мобільний кондиціонер не можна переміщати по всій квартирі, як про це часто говорять - довжина повітровода становить не більше 1,5-2 м.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Юрій Юрик: Теренова гра ...
Наступна новина: Особливості застосування ...

КОМЕНТАРІ