Особливості застосування електрозварюваних труб

Особливості застосування електрозварюваних труб

30.04.18 17:48 0 1527

Електрозварні труби з'явилися порівняно недавно, але практично відразу зайняли міцну нішу на ринку і відіграють велику роль при зведенні різних об'єктів. Випуском електрозварювальних труб займаються багато заводів, комбінатів та фабрик. Постійно у виробництво впроваджуються нововведення, воно модернізується і починають працювати все нові і нові станки. До речі, в Україні їх можна замовити на сайті https://mskukraine.com/kruglui-svarnui-trubi/.

Основою для виробництва електрозварних труби є вуглецева і низьколегована сталь. Найбільш часто вона застосовується для влаштування конструкцій трубопроводів з різними показниками тиску і потоків. Також електрозварні труби застосовується для влаштування газопроводів з досить низьким тиском, у теплових і водопровідних мережах.

Оцинкування служить для запобігання корозії металу. Воно позбавить вас від турбот по догляду та обслуговуванню. Використання оцинкованих труб дозволяє збільшити термін експлуатації, а також підвищити загальну безпеку, так як використання оцинкованих електрозварювальних труб запобігає порушенню герметичності.

Класифікація електрозварювальних труб і технічні умови

Електрозварні труби розрізняють за характеристиками. Наприклад, труби електрозварні розрізняють по домінуючим характеристикам, тобто чи високі механічні властивості, чи присутня стійкість до хімічних впливів і які параметри гідравлічного тиску. Співвідношення цих характеристик має велике значення при виборі того чи іншого різновиду труб для кожної конкретної галузі.

Форма електрозварних труб може бути:

  1. круглою;
  2. прямокутною;
  3. квадратною.

Також електрозварні труби різняться за способом зварювання:

  • плазмове;
  • з використанням електрода з вольфраму в середовищі інертного газу;
  • високочастотне зварювання струмом;
  • променеве і лазерне зварювання.

Важливо відмітити, що методи зварювання постійно підлягають вдосконаленню.

Електрозварні труби класифікують щодо перетину. Вони можуть мати:

  1. круглий перетин (товстостінний і тонкостінний прокат);
  2. овальний, квадратний і прямокутний (профільні труби).

Свої вимоги існують і до поверхні труб. Наприклад, неприпустима наявність рисок, тріщин. При збереженні основних показників (діаметра труби і товщини стінки), допускається наявність слідів зачистки, вм'ятини, невеликі окалини.

Краї можуть бути зміщені до 10% від номінальної товщини стінки. Електрозварні труби, що пройшли теплову обробку, на своїй поверхні не допускають наявності окалини. При цьому можлива окисна плівка металу. Дозволяється повторне зварювання непроварених швів. Якщо в ході перевірки будуть виявлені непроварені шви, то тоді дозволяється їх повторне зварювання (ці шви вимагають зачистки).

Застосування електрозварюваних труб

Основні області, в яких знаходять застосування електрозварні труби - це трубопроводи та металоконструкції. Для різних цілей використовуються різні типи труби. Це потрібно враховувати при замовленні виробів. Поширені ці труби при влаштуванні магістральних теплових мереж. Це обумовлено такими їх властивостями як: здатність витримувати високі навантаження і їх стійкістю в експлуатації.

Електрозварні труби часто використовуються для переміщення нафти і нафтопродуктів. У будівництві знаходить широке застосування електрозварбвальна труба  прямокутного або квадратного перетину. Для систем трубопроводів вони не зручні, але в будівництві можуть замінювати балки, швелери або перекриття. Вони відрізняються міцністю і, до речі, вони досить економічні. Електрозварювальні труби прямокутного перетину можуть застосовуватися для будівництва веж, ЛЕП і т. д. Квадратні труби часто використовуються в зовнішній рекламі для вивісок й інших зовнішніх конструкцій.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Як правильно вибрати ...
Наступна новина: Дизайн интерьера квартиры: ...

КОМЕНТАРІ