Яке ГБО краще всього поставити?

Яке ГБО краще всього поставити?

01.05.18 22:11 0 826

Найкращий спосіб заощадити ваші заощадження на експлуатації авто - встановити якісну систему газобалонного обладнання (до речі, в Києві купить ГБО можна в інтернет-магазині https://gbokomplekt.ua/). ГБО дає можливість значно знизити витрати на покупку палива і покращити роботу окремих систем. Особливо важливим постає  питання установки газобалонного обладнання на тлі зростаючих цін саме на бензин. Проте, щоб отримати максимальний ефект від економії, варто знати, яке ГБО краще поставити на власний автомобіль.

На сьогоднішній день, на ринку газобалонного обладнання існує кілька поколінь ГБО. Основні відмінності поколінь - це принцип роботи, який відрізняється системою управління і способом подачі газу. Виходячи з цього, газобалонне обладнання необхідно ретельно підбирати під кожен конкретний автомобіль.

Найбільш затребуваними установками є наступне обладнання:

  • 2 покоління. Цей тип ГБО морально застарів, але все ще використовується для установки на карбюраторні двигуни, мотори з одним бензиновим пальником чи інжекторним уприскуванням палива. Вони були випущені до 2000 року і мають металевий впускний колектор;
  • 4 покоління. В них впорскування газу в впускний колектор відбувається через форсунки. На сьогоднішній день - це найпоширеніше обладнання. Близько 90 % автомобілів використовують саме таку систему ГБО;
  • ГБО на пряме впорскування. Найсучасніше ГБО для двигунів з прямим уприскуванням палива (FSI, TSI, TFSI), в яких використовується бінарний режим подачі палива (бензин + газ). Такі мотори вимагають не тільки установку спеціальних блоків управління, а й використання особливих прошивок і налаштувань.

Щоб двигун автомобіля працював правильно, необхідно використовувати відповідні йому системи газових установок і правильно виконати їх налаштування. І якщо з карбюраторними або моноінжекторними автомобілями все не так складно, то машини, випущені після 2000 року, вимагають до себе особливого, професійного підходу.

Який комплект ГБО кращий?

Після проведення консультацій і визначившись з поколінням, яке підійде для вашої машини, залишається вибрати саму систему ГБО. Існує два підходи при виборі газобалонного обладнання:

  1. повний комплект ГБО одного виробника;
  2. комплект, зібраний зі складових від різних виробників.

В першому випадку ви отримаєте систему, всі компоненти якої спочатку проектувалися для роботи разом. Їх якість гарантує один виробник, а прошивка системи має практично всі необхідні налаштування. Але в дійсності для вашої машини може знадобитися більш потужний редуктор або більш високошвидкісні форсунки. І тут доведеться займатися вже індивідуальним добором.

При виборі газобалонного обладнання з різних комплектуючих, всі його складові підбираються індивідуально. Але для того, щоб забезпечити їх сумісність, складанням такого набору повинні займатися справжні фахівці. Саме на майстра по установці ГБО лягає вся відповідальність за підбір компонентів і правильне налаштування всієї системи. Якщо кваліфікація майстра викликає у вас сумніви, то тоді добре задумайтеся. Газобалонне обладнання - це річ відповідальна, і вам з нею їздити не один день.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Що потрібно знати про ...

КОМЕНТАРІ