Що потрібно знати про відпочинок в Кемері?

Що потрібно знати про відпочинок в Кемері?

02.05.18 00:25 0 1115

Свою популярність як курортне місто Кемер отримав порівняно недавно: ще 30 років тому сюди було непросто навіть дістатися, не кажучи вже про те, щоб організувати повноцінний відпочинок. Сьогодні ж Кемер у туристів в першу чергу асоціюється з нічними клубами, що цілком виправдано: любителі гучних розваг і дискотек залишаться задоволеним відпочинком в цьому місці. Але, як і будь-який інший курорт Туреччини, Кемер готовий запропонувати багато цікавого й іншим категоріям туристів, а що саме нам розповість співробітник турагентства "Вжух": https://vjuh.com.ua/, в якому безпосередньо можна придбати гарячу путівку в Кемер з Кременчуга.

Опис регіону

Хвойні ліси, Таврські гори, близько 30 км пляжів, знамениті на всю Туреччину нічні клуби, відмінно розвинена інфраструктура та доступні ціни на проживання - головні переваги відпочинку в Кемері. А унікальні історичні пам'ятки поблизу і цікаві екскурсії - додаткові бонуси до гарного відпочинку. Кемер і його містечка-супутники (Гейнюк, Бельдібі, Кіріш, Текірова та Чамьюва) - це типові курортні представники з переважанням готелів і туристичної інфраструктури та мінімумом житлових будинків. Пляжний сезон в районі Кемера триває з травня по жовтень (правда, вода добре прогрівається тільки на початку червня, але особливо сміливі туристи купаються вже і на початку травня), відмінна риса погоди в цій частині Середземноморського регіону - підвищена вологість, прохолодні ночі до кінця сезону.

Корисна інформація для туристів

Кемер розташований всього в 42 км від Анталії, і дорога від аеропорту до першого селища (Бельдібі) забере у вас близько 30 хв (при особливому хисті водіїв автобусів), а на особистому автотранспорті і того швидше). До Кемера можна дістатися від центрального автовокзалу Анталії або невеликого автовокзалу, розташованого на виїзді з міста в районі Аланія, поряд з торговим центром Migros 5M, Акваріумом, Дельфінарієм і навпроти парку. Автобуси відходять кожні 15-30 хвилин.

Особливість житлового фонду курортних міст і селищ Кемера - переважне розташування готелів на першій лінії, особливо це стосується Бельдібі, Гейнюк. У самому Кемері як центрі курорту - є готелі від 2 *, розташовані і на віддалі від моря (до 20-25 хвилин ходьби), так і великий вибір квартир і вілл, що здаються в оренду. Більшість 4 * і 5 * готелів відрізняються наявністю хорошої територієї з барами, басейнами, дитячим клубом, в ресторанах зазвичай є дитяче меню і стільчики (втім, останні є і в самих скромних готелях), обов'язково працюють аніматори. У деяких особливо шикарних готелях є насипний піщаний пляж, але переважно - це галька, причому досить велика. Також в Кемері - великий вибір готелів-пансіонів, орієнтованих виключно на іноземців. Кращі ціни на готелі ви знайдете в Бельдібі, причому сервіс буде на достатньому хорошому рівні.

Для того щоб скласти повне враження про відпочинок в іншій країні, обов'язково треба включати в програму відвідування місцевих кафе чи ресторанів. А в Туреччині розвиток системи громадського харчування знаходиться на дуже високому рівні, не палаючи вже про те, яке задоволення ви отримаєте, побувавши хоча б в одному кафе. Якщо ви хочете недорого і смачно поїсти м'яса, сміливо йдіть в Paşa Kebap, любителі пасти і піци оцінять Casa la Luna, мережа кафе Aspava пропонує багатий вибір національних супів, м'ясних страв і десертів. У Гейнюк і Текірова відмінно готують рибу і морепродукти. Ресторани Чам'юва славляться своїми винами. Взагалі, завдяки сильній орієнтації на туристів практично в будь-якому кафе Кемера ви знайдете відмінний сервіс та смачну кухню.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Яке ГБО краще всього ...
Наступна новина: Яндекс.диск для ПК: ...

КОМЕНТАРІ