Фіналісти інтелектуальних ігор зі Слов’янська побували в гостях у голови Тернопільської ОДА

Фіналісти інтелектуальних ігор зі Слов’янська побували в гостях у голови Тернопільської ОДА

03.05.18 10:20 0 585
Голова Тернопільської ОДА Степан Барна зустрівся з дітьми зі Слов'янська, які побували на Тернопільщині в рамках участі в інтелектуально-розвиваючих іграх «КРОКС». Зокрема, участь в іграх взяли 10 команд з Волинської, Тернопільської та Донецької областей.

Перше місце посіла команда з Мельнице-Подільської Борщівського району. Наші ж гості зі Слов'янська в загальному заліку турніру вибороли друге місце. Власне, Чемпіонат Галичини ім. Юрія Беркити з інтелектуально-розвиваючих ігор «КРОКС» (Кмітливі Розумні Організовані Культурні Спортивні) відбувся цього року вже вдванадцяте. Проходить він традиційно у тернопільській ЗОШ №10.

Перед поверненням додому учасники ігор зі Слов'янська разом із координатором команди Віктором Мицько завітали до Тернопільської обласної державної адміністрації, де поспілкувалися з головою ОДА, а також побували у його кабінеті.

За словами Степана Барни, проведення інтелектуально-розвиваючих ігор має дуже важливе значення, адже будь-які заходи в освітній, культурній, спортивних галузях лише гуртують та об'єднують дітей і молодь, дозволяють обмінюватися досвідом та пізнавати й вивчати нові міста, місцевості та країни.

«В умовах війни на Сході України неабияк важливо, щоб Схід та Захід були єдині. Саме молодь має бути рупорами єдності, а тому ми повинні частіше зустрічатися та працювати спільно заради майбутнього єдиної Української держави», – наголосив Степан Барна.

Водночас, він зазначив, що Тернопільська область щиро рада вітати та приймати гостей зі східних областей України. Так, уже кілька років поспіль до нас традиційно на різдвяні та великодні свята приїжджають діти зі Сходу. Також вони беруть участь у літніх таборах, які влаштовують на Тернопільщині. А тому голова ОДА запросив й команду зі Слов'янська взяти участь у літньому інтелектуальному таборі, який відбудеться наприкінці червня – на початку липня у Борщівському районі.

«Тернопільщина – це благодатний край з 34-ма замками, з духовними святинями, водоспадами та печерами. Ми маємо, що показати нашим гостям та чим їх вразити. Тому щиро запрошую вас відвідати Тернопілььску область ще не один раз, щоб краще з нею познайомитися. Гадаю, що приводів для зустрічей у нас буде ще чимало, і вони цікавими, якскарвими та пізнавальними», – підсумував очільник Тернопільщини.

Додамо, що ідея проведення чемпіонату виникла в уже покійного педагога тернопільської ЗОШ №10 Юрія Беркити. Він був унікальною людиною, зібрав коло однодумців, і разом вони видали три книжки, започаткувавши серію «Українські інтелектуально-розвиваючі ігри». Юрій Беркита сім років поспіль займався проведенням щорічного інтелектуального чемпіонату Галичини. А після його смерті його справу продовжили, й на всеукраїнському рівні було прийнято рішення про присвоєння чемпіонату Галичини з інтелектуально-розвиваючих ігор імені його засновника.

Відбувається чемпіонат й за підтримки відділу сім'ї та молоді Тернопільської обласної державної адміністрації.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1259491224154460

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ