Тернопілля: про унікальний колегіум для дівчат «Знамення» говорили в ефірі ранкової програми на телеканалі UA

Тернопілля: про унікальний колегіум для дівчат «Знамення» говорили в ефірі ранкової програми на телеканалі UA

03.05.18 08:10 0 576
Наш робочий день ми розпочали із участі в ранковій програмі «Доброго ранку, країно!», що виходить на телеканалі UA: Перший. У прямому ефірі засновниця та багаторічний керівник першого та єдиного в Україні колегіуму для дівчат «Знамення», заступник начальника управління освіти й науки облдержадміністрації Ганна Зварич розповіла про 10-річний ювілей та основні принципи навчання в колегіумі.

За 10 років функціонування колегіум «Знамення» з поглибленим вивченням предметів духовно-просвітницького спрямування здобув добре ім'я та користується повагою не лише в Україні, а й у Європі. Розташовується він в Марійському духовному центрі у селі Зарваниця Теребовлянського району.

За словами Ганни Зварич, рішенням сесії Тернопільської обласної ради колегіум заснували у 2006 році. Повноцінно працювати він розпочав у 2008-ому. Спершу у «Знаменні» навчалися лише 8 дівчат. Тепер же ученицями колегіуму є 42 дівчини віком 15-17 років.

«У колегіумі виконується програма 10-11 класу. Всього за 10 років ми випустили 117 випускниць, які навчалися у нас з різних областей України – Тернопільщина, Львівщина, Івано-Франківщина, Волинь, Закарпаття, Київ, Донецьк, Харків», – зазначила Ганна Зварич.

На заклад має п'ять європейських угод з школами Австрії, Словаччини, Польщі. Щорічно на базі колегіуму проходять англомовні табори. Проектна діяльність «Учителі без кордонів» з Бельгії.

«Колегіум готує всебічно розвинутих особистостей, патріоток, шляхетну духовну еліту. Для різнобічної освіти і виховання колегіанток, розвитку художніх, технічних, організаторських умінь діють різні творчі студії. Вихованки допомагають у Всеукраїнських військових паломництвах та Всеукраїнській прощі родин Героїв Небесної Сотні. Колегіум «Знамення» – приклад особливої організації освітнього процесу на засадах доброти, справедливості, патріотизму, збереження традицій української етнопедагогіки та українського виховного ідеалу. І завдяки цьому колегіум уже має свою багату історію та широку географію», – розповіла Ганна Зварич.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ