Коли потрібно чистити бойлер?

Коли потрібно чистити бойлер?

03.05.18 20:08 0 562

Наступає пора, коли комунальні служби починають проводити перевірки і ремонт тепломереж. А це означає, що мільйони міських жителів на кілька тижнів, а то і місяців залишаться без гарячої води. Багато з них вже давно вирішили цю проблему дискомфорту, встановивши в своїх квартирах електричні водонагрівачі (бойлери). Тепер сюрпризи комунальників їм не страшні.

Всім хороший бойлер в дім!

Нажаль, як будь-яка техніка, бойлер вимагає дбайливого ставлення та постійного догляду. Особливо важливо для правильної роботи агрегату регулярно (не рідше 1 разу на рік) проводити його чистку від накипу. До речі, в Києві чистку бойлерів можна замовити на сайті https://remontboilerov.kiev.ua/chistka.

Навіщо потрібна чистка бойлера?

Уже через 3-4 місяці роботи на ТЕНі (трубчастому електронагрівачі) бойлера осідає 2-3 мм вапняного осаду, обумовленого низькою якістю води, що подається в квартиру. Це означає, що 5 частина електроенергії марнується даремно.

З кожним новим місяцем товщина шару накипу багаторазово зростає. Вона утворює на змійовику ТЕНа шкідливу для приладу ізолюючу оболонку, і через рік роботи агрегату доведеться не на жарт напружуватися, щоб нагріти до такої ж, як раніше, температури однакову кількість води. Якщо не вжити заходів для видалення накипу, то ТЕН може вийти з ладу через перегрів.

Крім того, в брудному баку бойлера можуть оселитися шкідливі для організму людини мікроорганізми, наприклад, легіонелли. Користування зараженою ними водою вельми небезпечне.

Висновок один: "Чистка водонагрівача - основна процедура його обслуговування та необхідна умова здоров'я як його користувача, так і самого приладу".

Коли настає пора діяти?

Якщо ви та, людина, що наважилася взяти на себе сервіс свого бойлера, вам слід регулярно прислухатися до його поведінки. Є чимало ознак того, що без чистки експлуатувати прилад стає небезпечним:

  • чутне шипіння або свист під час його роботи;
  • росте витрата електроенергії на підігрів води;
  • спостерігається замутненість гарячої води або вона стала жовтуватого відтінку;
  • збільшується час нагрівання води;
  • частіше ніж раніше відбувається виключення і включення приладу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Екстремальне водіння ...

КОМЕНТАРІ