Екстремальне водіння автомобіля: Що це таке?

Екстремальне водіння автомобіля: Що це таке?

03.05.18 20:32 0 1051

Майстерність контраварійного або екстремального водіння - це основа безпеки на дорозі, кожен водій завжди повинен піклуватися про своє вміння керувати автомобілем. Багато хто відразу думають про поліцейські розвороти на шалених швидкостях. А школа екстремального водіння, це місце де, як раз, і вчать водити екстремально. До речі, в Києві тренінг екстремального водіння (экстремальное вождение в Киеве) можна пройти в Автоакадемії водійської майстерності: http://avm.kiev.ua/.

Екстремальне водіння - це, в першу чергу, вміння виходити із складних і екстремальних ситуацій. Це навик, який на рівні підсвідомості здатний допомогти впоратися з надзвичайним станом. Причому, помилково думати, що в місті досить і звичайного водіння. Досить вміти тримати кермо, натискати на педалі і перемикати передачі, причому робити це одночасно. «Що іще..?» - запитаєте ви. Дороги мегаполісу, особливо в умовах ожеледиці, снігу, мокрого дорожнього полотна, укупі з ямами, вибоїнами і бігаючими по дорозі пішоходами представляють набагато більшу небезпеку, ніж здається на перший погляд.

Екстремальне водіння ще називають контраварійним, і це, напевно, більш правильне визначення, хоча не таке захоплююче. Контраварійне водіння - це основа водійської майстерності, підвищувати яку слід регулярно, адже за літо ми забуваємо, що таке лід і наскільки збільшується гальмівний шлях. Занос, екстрений об'їзд перешкоди, обертання автомобіля - це лише мала частина критичних ситуацій, які хоч раз траплялися з кожним. Багатьом ці слова здадуться навіть не знайомими. А тепер давайте уявимо, як буде розвиватися ситуація, якщо на дорогу в парі метрів від вашої машини вибіжить пішохід або раннім осіннім ранком під невинною калюжкою виявиться лід... Результат буде не найприємніший, володій ви тільки середньостатистичними знаннями про управління автомобілем.

Саме тому так важливо тримати себе в руках і робити грамотні дії в екстремальній ситуації, допомогти в цьому, як раз, покликане контраварійне водіння. Заняття з контраварійного водіння виробляють у водіїв навички управління в складних ситуаціях, а багаторазові повторення формують «м'язову пам'ять» і дозволяє виходити з екстремальних ситуацій на рівні підсвідомості.

Екстремальне водіння можна з великою натяжкою порівняти зі спортивним водінням. Але це дещо різні речі. Екстремальне водіння вчить нас на підсвідомому рівні правильно і безпечно пересуватися в умовах мегаполісу або засніженій траси і це лише основи спортивного водіння. Спортивне водіння - це найбезпечніший стиль керування автомобілем. Це факт і суперечки тут недоречні. Гонщики, що володіють навичками спортивного водіння, вміють дуже багато і творять чудеса за кермом. Пояснюється це колосальними знаннями фізики автомобіля. А секрет успіху в постійному вдосконаленні. Щоб плідно вчитися треба, перш за все, бути досить чесним із самим собою.

Будь-яку патову ситуацію на гоночній трасі і звичайній дорозі можна списати на масу абстрактних чинників, на перший погляд, навіть об'єктивних: «раптом занесло», «раптом вискочив», «не міг передбачити» і т. д., а ви, по суті, НЕ причому. Але якщо була можливість передбачити ситуацію, а вона напевно була, значить, її можна було запобігти і якщо ви цього не змогли зробити, вибачте, але чиєїсь провини, крім вашої власної, в цьому немає. Цим і відрізняється водій, що володіє навичками екстремального водіння - водій несе пряму відповідальність за те, що відбувається на дорозі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Коли потрібно чистити ...
Наступна новина: Аквагрим: Все,що потрібно ...

КОМЕНТАРІ