Інтер'єр в романтичному стилі прованс: Головні особливості

Інтер'єр в романтичному стилі прованс: Головні особливості

04.05.18 17:55 0 920

Інтер'єрний стиль прованс є різновидом сільського стилю кантрі, а саме - його французькою інтерпретацією. Давайте розглянемо його основні особливості (до речі, найбільш вичерпна інформація про стиль прованс є на сайті http://newdesign.com.ua/).

Колірна палітра

Яскравого світла в просторі можна домогтися за рахунок обробки. Адже, як відомо, світлі кольори здатні відбивати та розсіювати світло, і цей закон фізики вміло застосовується дизайнерами. Тому основними кольорами, використовуваними для обробки стін, стель і підлог в стилі прованс, є:

  • білий;
  • молочний;
  • кремовий;
  • пісочний;
  • бежевий;
  • приглушені пастельні відтінки таких кольорів, як: лавандовий, бірюзовий, блакитний і зелений.

Обробка стін

Найпоширенішим способом оздоблення стін в даному стилі є нанесення на них штукатурки, в тому числі фактурної. Стіни також можуть бути просто пофарбовані білою фарбою або оббиті дерев'яними панелями, які при бажанні теж можна пофарбувати або зберегти їх природний колір.

Шпалери рідко зустрічаються в будинках французького села, але тим не менш є любителі і цього виду оздоблювального матеріалу. Причому найчастіше використовуються не однотонні, а досить строкаті забарвлення з дрібним квітковим малюнком.

Оформлення підлоги

Тяжіння цього стилю до простоти і природності знайшло відображення і в оформленні підлог. В прованському будинку ви ніколи не побачите ковроліну, ламінату і навіть паркету - тільки дерев'яні дошки природного кольору або оброблені білою або сірою фарбою. Часто використовуються також теракотові плити зі зрізаними кутами, сколами по краях і витертю поверхнею.

Меблі

Неповторний колорит і настрій, які властиві прованському стилю, багато в чому створюються завдяки особливостям використовуваної для обстановки приміщення меблів. Інтер'єр в стилі прованс тяжіє до застосування натуральних матеріалів не тільки в обробці кімнат, але і в їх меблюванні. Тут немає місця скляним, хромованим меблям, а також меблям з ДСП і МДФ.

Часто в прованських будинках зустрічається плетені меблі з ротанга або очерету, але найбільшу цінність становлять вироби з масиву деревини - складних форм і декорованою яскравою фурнітурою. Меблі в стилі прованс грунтовні, масивні й одночасно прості. Головною їх окрасою є вік, який виявляється в наявності на поверхнях виробів відколів, тріщин, подряпин і потертої фарби.

Важливі дрібниці

Нарешті, для цього стилю характерне використання всілякого декору, що робить інтер'єр більш затишним. Легка тюль, однотонна або з напівпрозорим квітковим малюнком, безліч подушок різних форм і розмірів, порцеляновий посуд на поличках стелажів або сервантів, мереживні серветки, а також велика кількість квітів - в букетах, зелених рослин в кашпо, ікебани.

Увага до деталей і гармонійне поєднання матеріалів, фактур і квітів - основа створення комфортного і теплого інтер'єру, в якому хочеться проводити багато часу за відпочинком, домашніми справами і зустріччю гостей.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Кадрові ротації у ...
Наступна новина: Паперкрафт: Що це таке?

КОМЕНТАРІ