Паперкрафт: Що це таке?

Паперкрафт: Що це таке?

04.05.18 19:46 0 4546

http://skrapbukings.ru/papercraft/ - поделки из бумагиPapercraft (паперкрафт) - це ціле мистецтво, яке з кожним роком стає все більш популярним. Сьогодні паперкрафт можна зустріти в інтер'єрах кафе, ресторанів, кав'ярень і магазинів. Також готові роботи прикрасять інтер'єр будь-якої кімнати в вашому домі, а особливо дитячу кімнату.

Варто відзначити, що паперкрафт буде цікавий як для дітей, так і для дорослих. Рекомендований вік від 6 років, однак складні моделі озадачать і підлітків і дорослих. Перші вироби з'явилися закордоном і через кілька років моделі стануть настільки складними і цікавими, що зможуть зацікавити будь-яку людину.

Паперкрафт може стати оригінальним і розвиваючим сімейним захопленням. З ним Ваша дитина навчиться посидючості, терпінню та роботі на результат.

Як збирати?

Моделі збираються з попередньо вирізаних і зігнутих паперових деталей. В якості паперу використовується цупкий папір щільністю від 160-200 г / м2. Всі моделі поставляються у вигляді готових наборів з усіма потрібними для збірки інструментами та надрукованими викройками (деталями), які моделісту необхідно вирізати і склеїти. По суті, Papercraft - це модель викрійки, яка вирізається і склеюється в єдине ціле. При створенні фігур використовуються переважно білі та кольорові роздруковані аркуші щільного паперу.

Для складання вам потрібно:

  • Звичайні ножиці для паперу (комусь можливо зручніше працювати з канцелярським ножем);
  • Металева лінійка;
  • Клей;
  • Будь-яка рівна робоча поверхня;
  • Розгортка;
  • Кілька годин вільного часу.

В якості поверхні для різання можна використовувати будь-яку рівну дошку, шматок лінолеуму, скло і так далі. Детальна інструкція та схема по збірці моделей йде в комплекті до замовлення.

Порядок складання моделі і різання розгортки

Перш ніж починати збирати красиву модель очистіть ваше робоче місце від зайвих речей, які не потрібні для роботи, щоб ви не втратили дрібні деталі і вам нічого не заважало:

  1. Перед тим, як вирізати деталі зі схеми на аркуші, злегка продавіть місця майбутніх згинів металевим інструментом. Це допоможе більш акуратніше та легше зробити вигини уздовж лінії;
  2. Розріжте кожен зразок по лініях, залишаючи досить запасу по краях;
  3. Акуратно обріжте зайві поля у кожній деталі;
  4. Завжди ріжте по зовнішньому краю лінії. Як тільки ви приступите до складання частин виробу, вони будуть добре поєднуватися один з одним.

При складанні бажано дотримуватися черговості по листам.

Підготовка згинів

Акуратно продавіть гострою стороною залізного інструменту папір по пунктирним і штрих-пунктирних лініях для того, щоб він краще згинався в цих місцях. Обов'язково використовуйте лінійку, бажано залізну, коли згинатися деталь на прямих ділянках. Зігніть виступи згідно з позначеннями. Штрих-пунктирна лінія означає згин країв паперу від себе (назовні), пунктирна лінія стоїть там, де краї паперу повинні бути зігнуті на себе (всередину). Всі цифри повинні залишитися всередині моделі. Для внутрішньої складки підкладіть лінійку уздовж лінії згину, потім підніміть папір і притисніть до краю лінійки. Для того щоб зробити зовнішній вигин, покладіть лінійку на стіл і встановіть шаблон зверху. Ретельно вирівняйте лінію згину з краєм лінійки і згинайте папір вниз.

Склеювання

Сторона паперу на якій нанесені лінії є внутрішньою стороною готового виробу. На розгортці однаковими цифрами позначені місця, які повинні бути склеєні між собою. 1 клеїмо до 1, 2 до 2, 3 до 3 і т. д. Для зручності склеювання є виступи. Добре тримайте тільки що намазані деталі разом, до повного затвердіння клею. Спочатку потрібно зібрати всі частини окремо, почекати поки вони повністю висохнуть, а потім вже збирати повністю всю модель.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Інтер'єр в романтичному ...
Наступна новина: 5 причин,чому ремонт ...

КОМЕНТАРІ