У Чернігові працюють 25 інклюзивних класів

У Чернігові працюють 25 інклюзивних класів

06.05.18 10:10 0 503
У загальноосвітніх навчальних закладах Чернігова у цьому навчальному році функціонують 25 інклюзивних класів і 15 спеціальних. Загалом в них навчаються 276 дітей з особливими освітніми потребами. Про це повідомив вчора Василь Білогура, начальник управління освіти міської ради, під час тематичного прес-туру "Інклюзивна освіта в Чернігові: рівні можливості для кожного".

Перші класи для дітей з особливими освітніми потребами відкрилися у місті в 2013 році, у школі № 24. інклюзивні класи працюють у 9-ти школах у різних мікрорайонах міста для зручності дітей та їхніх батьків, серед них: №№ 30, 33, 14 та інші школи міста.

Для забезпечення гідних умов для дітей з особливими освітніми потребами спрямовується багато ресурсів з міського та державного бюджетів. Впродовж декількох років значно укріплена матеріально-технічна база для шкіл з інклюзивним навчанням, зокрема: сухий басейн, тренажери, спортивні доріжки, балансери, медіатека, інтерактивна пісочниця. Так, у 24 та 30-й школах створені кабінети лікувальної фізкультури, споріднені з кабінетами сенсорної інтеграції. У деяких інших школах такі кабінети поки що облаштовуються. Також у школі № 30 створені спеціальні підйомники для того, щоб пересуватися різними поверхами школи.

Як свідчать педагоги шкіл з інклюзивною освітою, такі учні дуже швидко проходять соціалізацію, що позитивно впливає на їхнє подальше життя. А діти з особливими освітніми потребами задоволені можливістю навчатися разом з ровесниками в звичайній школі.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Двоє плавців ...
Наступна новина: Тернопіль: вітальне слово ...

КОМЕНТАРІ