Марш військовослужбовців: з нагоди повернення артилерійської бригади у Тернополі влаштували урочистості

Марш військовослужбовців: з нагоди повернення артилерійської бригади у Тернополі влаштували урочистості

06.05.18 09:07 0 606
З самого ранку Тернопіль – в урочистому настрої. Адже минулого тижня на постійне місце дислокації повернулися військовослужбовці 44-ої окремої артилерійської бригади. Виведення всієї бригади із зони проведення антитерористичної операції відбулося вперше за весь період бойових дій. Така подія не могла залишитися осторонь уваги суспільства, тому, щоб привітати військовослужбовців удома, 3 травня, організували на їхню честь урочистості. Привітала захисників й відома українська співачка Руслана, яка спеціально з цієї нагоди приїхала до Тернополя.

Півтори тисячі військовослужбовців пройшли маршем центральними вулицями міста до Театрального майдану, куди їх прийшли привітати жителі та гості міста, духовенство та влада. За героїзм, мужність та відвагу захисників відзначили нагородами, грамотами та подяками. У свою чергу бійці сформували карту України, щоб вкотре всім нагадати, що наша країна вільна, сильна, неподільна, а головне – єдина! Це відзначив і голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, який наголосив, що символом цієї єдності є також 44-та окрема артилерійська бригада.

«Саме завдяки ініціативі Президента України Петра Порошенка була відновлена 44-та окрема артилерійська бригада та військова частина у Тернополі. Понад 5 тисяч військовослужбовців нашої тернопільської бригади мужньо захищали українську землю від російського агресора. Понад 5 тисяч героїв три роки оберігали наш спокій та виконували бойові завдання на Донеччині та Луганщині. На жаль, серед особового складу 44-ої бригади є втрати. Захищаючи Україну, загинули 14 бійців. І кожен з них – це окрема рана на серці кожного українця…», – зазначив Степан Барна.

Він зауважив, що війна на Сході з російським окупантом не зупинилася. Тому перед артилерійською бригадою стоять наступні завдання: провести злагодження, відновити сили і згодом повернутися на східний фронт, щоб здобути перемогу над агресором.

«Шановні військовослужбовці, ми довго чекали на ваше повернення у місце постійної дислокації. Мені приємно відзначити, що військові частини, котрі були знищені у Тернополі, Чорткові, Бережанах та Кременці, відбудовуються. Тепер ви повертаєтеся у нові казарми, які відновлені за рахунок державних коштів, а також за допомогою людей, підприємців, органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій. Саме райдержадміністрації відповідно до доручення Президента України долучалися і здійснювали шефську підтримку військових з'єднань. Дякую кожному солдату, котрий зробив все для того, щоб ми могли гордитися нашою армією і дякую генералові Олександрові Павлюку, командувачу ОК «Захід», за те, що успішно провів процес формування нашої тернопільської бригади і ми маємо можливість зустрічати військовослужбовців вдома», – звернувся до бійців та їхніх командирів голова ОДА.

Приєднуючись до слів очільника Тернопільщини, генерал Павлюк додав, що на луганському напрямку артилерія противника боялася відкривати вогонь, бо знала, що відразу буде дуже точна й потужна відповідь.

«Солдати в окопах знали, що коли за спинами стоїть артилерія нашої бригади, вони впевнено можуть виконувати свої дії і жоден снаряд не впаде на наші позиції. Я дякую вам за ваше вміння, за захист нашої держави. Також дякую керівництву області та міста за роботу щодо зустрічі та підтримки бригади, а також за те, що роблять умови їхнього перебування у місці постійної дислокації, комфортними. Бажаю вам відпочити, набратися сил і разом звільнити нашу землю від окупанта», – наголосив Олександр Павлюк.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1261176167319299

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: Приємно,що ...
Наступна новина: Чернігів: 16 травня - ...

КОМЕНТАРІ