Юрій Юрик: Фестиваль «Цвіт вишиванки» має на меті продемонструвати національно-патріотичну єдність депутатів незалежно від їх партійної приналежності

Юрій Юрик: Фестиваль «Цвіт вишиванки» має на меті продемонструвати національно-патріотичну єдність депутатів незалежно від їх партійної приналежності

06.05.18 08:21 0 521
Цьогоріч ми святкуємо ювілейний Х Всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки», який покликаний не лише згуртувати людей навколо національно-патріотичної ідеї, а й продемонструвати всьому світові, що Україна єдина своїми думками, традиціями, поглядами та переконаннями. На цьому наголосив заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик під час прес-конференції з даного приводу.

«Це беззаперечно подія загальноукраїнського масштабу, адже окрім того, що ми будемо ставити рекорд України по кількості діючих депутатів у вишиванках, хочемо запропонувати дуже цікавий формат для всіх гостей нашого міста та області, щоб їм було цікавіше завітати на наше свято. Буде багато конкурсів, найцікавіше та найважливіше те, що будуть зібрані майстри художніх промислів зі всієї України, які зможуть запрезентувати свої вироби в нашому місті. В наш непростий суспільно-політичний час, ці заходи є національно стверджуючі, демонструють цілому світові нашу національну культуру і показують важливі напрямки відродження українських ремесел», – зазначив Юрій Юрик.

Відбудеться захід 12-13 травня у парку ім. Т. Г. Шевченка в Тернополі за підтримки Тернопільської облдержадміністрації, обласної та міської рад, а також за сприяння благодійного фонду «Цвіт вишиванки» та партнерів.

«На ювілейний фестиваль ми залучаємо максимальну кількість депутатів, щоб продемонструвати національно-патріотичну єдність всіх попри те, що дуже часто є багато партійних дискусій, але ми попри ці всі суперечності хочемо говоримо, що Україна єдина і всі депутати незалежно від партійної приналежності об'єднуються навколо національної ідеї та національних символів. Це буде центральним меседжем нашого заходу», – підкреслив Юрій Юрик.

Окремо протягом фестивалю будуть говорити про Тернопільщину як про духовну колиску українства, адже в області є дві великі християнські святині – у Зарваниці та в Почаєві. Тому важливо показати, що Тернопільщина – це край, де є духовні і християнські корені. Навколо цієї ідеї також будуть формувати бренд Тернопільщини.

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ:

12 травня 2018 року (субота)

8.00-10.00 год. – облаштування наметового містечка майстрів народної творчості .

10.00 год. – виставка майстрів народних художніх промислів, майстер-класи.

14.00 год. – відкриття фестивалю: молебень, виступи представників влади.

14.30 год. – оголошення конкурсу на кращий вишитий Герб України,

області, району, міста, селища, села.

14.30 год. – виступи фольклорних колективів та окремих виконавців

області та м. Тернопіль.

15.00 год. – спецпогашення конверта, присвяченого

Х Всеукраїнському фестивалю національної вишивки та костюма

«Цвіт вишиванки» (ПАТ «Укрпошта», м. Тернопіль, Чорновола, 1).

19.00 год. – Святковий концерт.

13 травня 2018 року (неділя)

8.00-10.00 год. – облаштування наметового містечка майстрів народної творчості.

10.00 год. – виставка майстрів народних художніх промислів, майстер-класи.

12.00-16.00 год. – реєстрація депутатів Верховної Ради України

та місцевих рад у вишиванках.

14.00 год. – виступи художніх колективів та виконавців Тернополя та області.

15.00 год. – театралізоване дійство до Дня Матері у виконанні зразкового родинного гурту «Великодні зернятка» м. Тернопіль.

15.30 год. – оголошення переможців конкурсу на кращий вишитий герб України, області, району, міста, селища, села.

15.50 год. – презентація міжнародного вишитого рушника-єднання

«Цвіт вишиванки».

16.00 год. – оголошення результату рекорду України «Найбільша кількість депутатів усіх рівнів у вишиванках на одній локації»

в категорії «Масові заходи». Флеш-моб: фотографування депутатів

у вишиванках біля пам'ятника С. Бандері.

16.30 год. – виступи художніх колективів та виконавців Тернополя та області.

19.00год. – Святковий концерт.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ