На Тернопіллі на будівництво очисних споруд в Чорткові спрямували понад 16 млн. грн. з державного бюджету

На Тернопіллі на будівництво очисних споруд в Чорткові спрямували понад 16 млн. грн. з державного бюджету

06.05.18 08:04 0 470
Про необхідність будівництва очисних споруд у населених пунктах області постійно наголошує голова Тернопільської ОДА Степан Барна. Адже це важливо не лише для навколишнього середовища, а перш за все для здоров'я людей. Хоча й часто ця робота непомітна, але однозначно вона відчутна для кожного жителя зокрема. Як будуються очисні споруди в Чорткові та що вже зроблено у цьому напрямі, особисто пересвідчився очільник краю.

Власне, каналізаційні очисні споруди Чорткова були збудовані у 1976 році та є вже неефективними. Саме тому розпочали реалізовувати проект з будівництва нових очисних. У 2017 році було розроблено проект для реконструкції біологічних очисних споруд кошторисною вартістю 62,4 млн. грн.

«У 2017 році постановою Кабінету Міністрів України виділено кошти на їх реконструкцію продуктивністю 7 000 куб. метрів на добу з виділенням першого пускового комплексу на 4 000 куб. метрів на добу. Вартість будівництва I-го пускового комплексу складає 20,6 млн. гривень, з них 16,5 млн. гривень – кошти державного бюджету, 4,1 млн. гривень – співфінансування з місцевого бюджету. Протягом 2017 року освоєно 17,8 млн. гривень», – поінформував Степан Барна.

На об'єкті вже збудовано чотири коридорні аеротенки шириною коридору 4,5 м, глибиною 4,4 м та довжиною 30 м, продуктивністю 4 тис. куб метрів. Подача повітря в аеровану зону аеротенків буде здійснюватись за допомогою системи пневматичної аерації, до складу якої входять повітродувки, повітропроводи та трубчасті аератори дрібнобульбашкової аерації. Також побудована господарська будівля для повітродувок.

« філософія нашої роботи – будувати очисні споруди, а не лікарні, адже, коли буде чиста питна вода, зменшаться захворювання серед населення. І тому наша мета – й надалі будувати та відкривати очисні споруди в містах області», – наголосив Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: 4 травня - ...

КОМЕНТАРІ