Тернопілля: плани та перспективи розвитку двох новостворених громад області Степан Барна обговорив з їхніми очільниками

Тернопілля: плани та перспективи розвитку двох новостворених громад області Степан Барна обговорив з їхніми очільниками

06.05.18 11:57 0 560
На Тернопільщині на виборах голів у двох новостворених об'єднаних територіальних громадах, що відбулися минулої неділі, 29 квітня, перемогли кандидати від «БПП «Солідарність». 4 травня, голова Тернопільської ОДА Степан Барна зустрівся з новообраними очільниками громад та обговорив спільні напрями співпраці, а також плани та перспективи розвитку.

Нагадаємо, в Україні відбулися вибори ще у 40 об'єднаних територіальних громадах. У Тернопільській області вибори голів та місцевих депутатів пройшли у Товстенській селищній та Дорогичівській сільській громадах Заліщицького району.

Так, Товстенську селищну громаду, до якої входять три населені пункти – смт Товсте (центр громади), с. Головчинці та с. Королівка, очолив Іван Проданик. У виборах в Дорогичівській сільській об'єднаній територіальній громаді, до якої входять п'ять сіл – Дорогичівка, Литячі, Хмелева, Свершківці та Шутроминці, головою став Микола Бесащук.

За словами обох голів, для них пріоритетними у роботі є ремонт доріг; реконструкція шкіл та дошкільних закладів, а також будинків культури, ФАПів; будівництво спортмайданчиків, всебічне облаштування інфраструктури, відновлення соціальної інфраструктури.

У свою чергу очільник Тернопільщини наголосив, що в області й надалі підтримуватимуть курс на створення об'єднаних територіальних громад, адже люди, які мешкають у громадах, вже на власному прикладі відчувають якісні зміни, які відбулися після об'єднання.

«Мені приємно говорити про проведення результативних виборів ще у двох громадах краю. Тернопільщина й надалі підтримуватиме курс на утворення об'єднаних територіальних громад. Ми зацікавленні в цьому. І якщо раніше говорили про утворення територіальних громад і підтримку ініціативи щодо їх створення, то наголошуємо на якості громад, які будуть відповідати перспективному плану і які ставлять собі за мету сформувати самодостатню громаду. Головам ж ОТГ наголошую не лише на отриманих повноваженнях, а й на серйозній відповідальності за їхні рішення та вчинки», – підкреслив Степан Барна.

Додамо, що у Тернопільській області уже функціонують 42 об'єднані територіальні громади.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ