У картинній галереї: Головні відповіді на поширені питання

У картинній галереї: Головні відповіді на поширені питання

08.05.18 00:08 0 996

Оброзатворче мистецтво - це те що захоплює уяву мільйонів людей по всьому світу. Результати творчості відомих художників можна спостерігати в галереях (наприклад, тут), де безпосередньо художники демонструють свої картини. А ви знаєте як потрібно себе поводити в цих самих галереях? Що можна робити, а що ні? Давайте розбиратися.

Чи можна показувати пальцем на який-небудь фрагмент полотна, звертаючи на нього увагу супутника або супутниці?

- Ні в якому разі. Пальцем не показують ніде і ні за яких обставин. У вихованої, культурної людини повинно вистачити слів, щоб описати те місце на картині, що його зацікавило. Зробити це слід тихо, не привертаючи уваги оточуючих.

Чи можна підходити близько до картини?

- Ні, це той випадок, коли «велике бачиться на відстані». Дійсно, картину краще розглядати, перебуваючи від неї на деякій відстані. Поблизу цілісність зображеного розпадається на окремі мазки пензлем.

Чи можна зустріти автора на відкритті виставки (вернісажу)?

- Зробити це цілком доречно. Тим більше, автор і прийшов, щоб дізнатися думку любителів мистецтва про свої роботи. У вас при цьому повинно вистачити такту, щоб утриматися від критики його робіт. Це зроблять фахівці. І не зараз, щоб не псувати святковий день, а пізніше. На вернісажі доречно лише привітати автора, можна принести йому квіти. Це буде хороший жест.

Чи доречний урочистий одяг при відвідуванні картинної галереї?

- Не просто доречний, але і необхідий. Прийшовши сюди в святковому костюмі, ви тим самим настроюєтеся внутрішньо на зустріч з високим мистецтвом. Погодьтеся, це не рядова подія. Тим більше, якщо кавалер приходить з дамою, або навпаки. Залучення до прекрасного збагачує обох, допомагає краще пізнати внутрішній світ один одного, зачіпає нові струни людської душі.

Які основні правила етикету при відвідуванні картинної галереї?

- Вони практично ті ж, що і при відвідуванні музею. Це перш за все дотримання тиші. Не слід голосно висловлювати своє ставлення до зображеного на тому чи іншому полотні. Не критикуйте художника тільки тому, що ви не знаєте його імені. Бажання покрасуватися, уславитися таким собі всезнаючим фахівцем рано чи пізно вас серйозно підведе. Багато великих були визнані тільки після їх смерті. Можливо, і ви, лаючи полотно або манеру письма, лаєте генія. Тільки ні ви, ні він сам про це поки не знаєте.

Чи можна прийти в картинну галерею з сумкою?

- Можна, але навіщо? Якщо після її відвідин ви зібралися в магазин або на ринок, то краще вчините навпаки - спочатку завершіть господарські справи, а потім йдіть в картинну галерею. А взагалі змішувати прекрасне з буденним не варто. Відкладіть повсякденні клопоти на потім. У картинній же галереї доречна тільки дамська сумочка. 

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Магазин «Дом Моды» — ...
Наступна новина: У Чернігові 7-8 травня ...

КОМЕНТАРІ