На Тернопільщині триває відкритий чемпіонат області з авіамодельного спорту

На Тернопільщині триває відкритий чемпіонат області з авіамодельного спорту

08.05.18 09:49 0 589
На кілька днів, 4-6 травня, Тернопільщина перетворилася на столицю авіамодельного спорту у класі моделей F2D та F2I, адже на тернопільському летовищі відбуваються змагання з даного виду спорту. Чемпіонат проводять спільно управління фізичної культури та спорту Тернопільської облдержадміністрації, обласна федерація авіамодельного спорту та Тернопільська міська Станція юних техніків.

«Ці змагання – відбіркові для кращих спортсменів з усіх областей України, які приїхали боротись у класі «повітряних боїв». Відбір здійснюється для майбутнього Чемпіонату світу у Франції. Серед 40-ка учасників є діючі чемпіони та призери світу, переможці етапів Кубку світу 2018 року, в тому числі, й наш земляк Андрій Луцик. Суть «повітряного бою» – зрізати гвинтом стрічку, що закріплена до літака противника», – поінформував начальник управління фізичної культури та спорту ОДА Віктор Мацикур.

Учасники змагань поділяються на дві вікові групи: молодша (10-18 років) та старша (18 років і більше).

«Управління спорту вже третій рік поспіль фінансово підтримує дані змагання. Звісно, хотілося б підсилити можливості для вчителів-тренерів, які працюють у цьому напрямі, адже це дуже непростий вид спорту, де перед тим як вийти на повітряний бій потрібно виготовити літак, обладнати його мотором, налаштувати всі технічні можливості для керованого польоту», – зазначив Віктор Мацикур.

Навчають такому ремеслу у Станції юних техніків, де є гурток авіамоделізму, а також в обласному комунальному центрі науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 85-річний житомирянин ...
Наступна новина: Місцеві бюджети ...

КОМЕНТАРІ