На Тернопільщині відкрили літній туристичний сезон святкуванням Дня міста Збараж

На Тернопільщині відкрили літній туристичний сезон святкуванням Дня міста Збараж

08.05.18 08:06 0 601
Тернопільська область – це благодатний край з понад 30 замками та двома великими духовними центрами, які є перлиною та окрасою нашої області. Саме духовні святині у Зарваниці та у Почаївській лаврі щороку приваблюють до нашого регіону понад два мільйони туристів. І це саме той напрям, який потрібно розвивати та популяризувати надалі. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час відкриття літнього туристичного сезону, що цьогоріч стартував із міста Збараж.

Саме 6 травня, славне місто Збараж також відзначає свій 807-літній ювілей. Тому два свята вдалося об'єднати та запросити на святкування гостей з багатьох регіонів України та близького зарубіжжя. Відбулося дійство поблизу Збаразького замку, який є візитівкою Збаразького району та Тернопільської області.

«Ми вітаємо не тільки місто Збараж з понад 800-літньою історією, а також відкриваємо літній туристичний сезон. Символічно, що починаємо саме із Збаража, адже це історичне місце, де пов'язана історія та культура різних народів», – наголосив Степан Барна.

Водночас, голова ОДА підкреслив, що нам потрібно розвивати потенціал, який маємо. Й для цього, зокрема, уже здійснюється ряд кроків та ініціатив.

«На початку цього року ми презентували проект «Тернопільське Придністер'я», який покликаний розвивати еко- та агротуризм. В рамках проекту об'єдналися кілька районів, попри які протікає річка Дністер. Встановлюємо також інформаційні вказівники до туристичних пам'яток, облаштовуємо інфраструктуру та розвиваємо малі міста – Кременець, Бережани, Збараж… Крім того, у цьому сезоні хочемо облаштувати стоянки на транспортних шляхах та на березі Дністра, адже наш Дністровський каньйон – це одне із семи чудес України. Туристичний потенціал області також будемо презентувати на Міжнародному туристичному форумі «Ternopil Region Invest - 2018». А нещодавно в області стартував новий проект «Тернопілля історичне», що має на меті зібрати та систематизувати на одній електронній карті всі історичні місця області, які є або можуть бути цікавими для туристів. До цих місць також встановлюють інформаційні вказівники та спеціальні таблички», – поінформував Степан Барна.

Позиція обласної державної адміністрації, як бачимо, залишається незмінною, адже область зацікавлена, щоб до неї приїжджали гості та туристи. І чим більше буде гостей, тим більше можливостей щодо розвитку туристичної та економічної галузей нашого краю.

Й зацікавленість нашим регіоном – активна. Бачимо це на прикладі святкування Дня міста Збараж та старту літнього турсезону, де для гостей приготували багато цікавинок та сюрпризів. Зокрема, частували на традиційному «Капусняк та вареник - Fest», організували змагання для школярів «Скарби Героїв» за участі ВГО СОКІЛ Тернопіль, показові виступи і лицарські бої Громадської організації Клуб історичної реконструкції «Збаразький Гарнізон», виступи гирьовиків, карбування монет, виступи скелелазів тощо. Дітей розважали на атракціонах та майданчиках. Завершилося святкування великим концертом.

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1263695080400741

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові 7-8 травня ...
Наступна новина: Тернопільська спортсменка ...

КОМЕНТАРІ