На Тернопіллі відкритість влади дорівнює її ефективності,підзвітності і можливості розвивати країну,– Володимир Гройсман

На Тернопіллі відкритість влади дорівнює її ефективності,підзвітності і можливості розвивати країну,– Володимир Гройсман

08.05.18 08:49 0 467
Вiдкритість влади, її готовність до діалогу з громадськістю дорівнює її ефективності, підзвітності та можливості уникати помилок та формувати порядок денний розвитку країни. Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Він розпочав Тиждень Відкритого Уряду, який проходить в рамках однойменної міжнародної ініціативи.

Як підкреслив Володимир Гройсман, тиждень Відкритого Уряду – це не формальний захід, а можливість розуміти один одного і далі формувати порядок денний роботи.

«Не може один тиждень бути більш відкритим, ніж інший. Відкритість дорівнює ефективність. Ми можемо ефективно вирішувати проблеми, уникати помилок, запобігати слабкості країни – разом. Питання діалогу та відкритості – це ключове питання для влади», - сказав Володимир Гройсман.

Він зазначив, що ефективність – це ще й підзвітність громадськості. Приміром, в рамках реформи децентралізації центральна влада передала на місця суттєві ресурси, використання яких має бути прозорим і зрозумілим. «Ми передали на місця мільярди гривень. Тож влада має бути підконтрольна та підзвітна своїм громадянам. І тут відкритість дозволяє уникати зловживань, - додав Прем'єр-міністр. – Тут питання включення громадськості, консультацій з людьми мають ключове значення»

Так само це працює і на центральному рівні, зазначив Глава Уряду. Він наголосив, що кожна урядова ініціатива проходить широке громадське обговорення. «Немає жодного плану чи звіту Уряду, який би ми не обговорювали з громадськістю, - сказав Володимир Гройсман. – Ми разом зможемо побудувати нову, якісну, успішну Україну. Якщо влада дивиться в одну сторону, а громада в іншу – прірва буде лише поглиблюватися. Тож рухаємося далі, стверджуємо децентралізацію і посилюємо підзвітність та відповідальність».

Довідково

Партнерство «Відкритий Уряд» є багатосторонньою ініціативою - платформою для національних реформаторів. Ініціатива була започаткована в 2011 році в рамках сесії Генеральної Асамблеї ООН за сприяння урядів та громадських організацій Бразилії, Сполучених Штатів Америки, Індонезії, Мексики, Норвегії, Філіппін, Південно-Африканської Республіки, Сполученого Королівства Великобританії. Наразі до Ініціативи приєдналися понад 70 країн. Україна доєдналася до Ініціативи у 2011 році.

Мета ініціативи – поєднати уряди, бізнес, міжнародні організації задля вирішення проблем людей. Участь у партнерстві передбачає створення середньострокових планів дій. Україна, в рамках реалізації таких планів, вже запровадила технологію закупівель ProZorro, портал відкритих даних, систему електронного декларування, стандарти прозорості в роботі підприємств видобувної галузі тощо.

Джерело: Урядовий портал

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: Тернопільщина входить у ...

КОМЕНТАРІ