Майже 60 тисяч дітей шкільного віку цьогоріч планують оздоровити на Тернопільщині

Майже 60 тисяч дітей шкільного віку цьогоріч планують оздоровити на Тернопільщині

08.05.18 09:32 0 678
Оздоровлення та відпочинок дітей – один з важливих напрямків роботи Тернопільської обласної державної адміністрації. Цьогоріч в області планують розпочати роботу 276 закладів оздоровлення та відпочинку, з яких 9 стаціонарних заміських, 3 дитячі санаторії, 248 мовних таборів з денним перебуванням дітей, 4 табори праці та відпочинку, 12 наметових містечок.

Згідно цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей, а також розпорядження голови обласної державної адміністрації, протягом 2016-2018 років за бюджетні кошти оздоровлюватимуться діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних і малозабезпечених сімей, діти-інваліди, діти, що постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи, діти, що перебувають на диспансерному обліку, творчі та обдаровані діти, діти працівників АПК та соціальної сфери села, діти внутрішньо переміщених осіб, а також діти, батьки яких є учасниками АТО.

За словами начальника відділу сім'ї та молоді Тернопільської облдержадміністрації Ігоря Чорного, в області проживає 119 824 дитини шкільного віку, з яких 62 904 – діти пільгових категорій.

«Протягом 2018 року оздоровленням на відпочинком заплановано охопити 59 937 дітей шкільного віку, що становить більше 50% від їх загальної кількості. Цього року збільшено кошти на оздоровчу кампанію з місцевих бюджетів, а також передбачено фінансування з бюджетів об'єднаних територіальних громад. На оздоровлення та відпочинок дітей заплановано більше 6 мільйонів гривень з обласного бюджету, з районних та міст обласного значення – понад 3 мільйони гривень, з бюджетів ОТГ – більше 2 мільйонів гривень», - наголосив Ігор Чорний.

Також за розпорядженням голови Тернопільської ОДА Степана Барни, в області створено спеціальну робочу групу, яка здійснюватиме постійний контроль за забезпеченням ефективного оздоровлення та відпочинку дітей протягом 2018 року. З 3 до 7 травня на Тернопільщині триває обстеження дитячих оздоровчих закладів щодо їхньої готовності до оздоровчого сезону.

Під час літнього оздоровлення відділом сім'ї та молоді облдержадміністрації

будуть організовані тематичні зміни:

– для розвитку творчих здібностей «Таланти Тернопільщини»;

– для лідерів учнівського самоврядування «Лідер»;

– зміни національно-патріотичного виховання «Нащадки славного роду».

З метою оперативного реагування та вирішення проблемних питань, які виникатимуть під час оздоровчої кампанії у відділі сім'ї та молоді облдержадміністрації з 15 травня працюватиме телефонна лінія (23 49 77).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Імідж англійської освіти
Наступна новина: Скорботні заходи в ...

КОМЕНТАРІ