Закон України забороняє використання Прапору Перемоги та символіки комуністичного режиму

Закон України забороняє використання Прапору Перемоги та символіки комуністичного режиму

08.05.18 09:11 0 466
Прапори, символи, зображення або інша атрибутика, в яких відтворюється поєднання серпа та молота, серпа, молота та п'ятикутної зірки, плуга (рала), молота та п'ятикутної зірки – це символіка комуністичного тоталітарного режиму, поширення та використання якої заборонено Законом України.

Про це інформує Український інститут національної пам'яті із посиланням на Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Відповідно до Закону поширення та публічне використання продукції, яка містить символіку комуністичного режиму, є пропагандою комуністичного тоталітарного режиму. А пропаганда комуністичного тоталітарного режиму визнається наругою над пам'яттю мільйонів жертв комуністичного тоталітарного режиму та заборонена законом.

До символіки комуністичного тоталітарного режиму відносяться прапори, символи, зображення або інша атрибутика, в яких відтворюється поєднання серпа та молота, серпа, молота та п'ятикутної зірки, плуга (рала), молота та п'ятикутної зірки. Так як Прапор Перемоги містить зображення поєднаних серпа і молота та п'ятикутної зірки, то використання його заборонено під час заходів на 8-9 травня.

Заборона не поширюється лише на випадки використання символіки комуністичного тоталітарного режиму на оригіналах бойових знамен.

Під час відзначення Дня пам'яті та примирення 8 травня, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня ветерани Другої світової війни можуть носити державні нагороди, ювілейні медалі та інші відзнаки, якими вони були нагороджені до 1991 року та протягом 1991-2015 років у зв'язку з річницями подій періоду Другої світової війни.

Нагадаємо, що у День пам'яті та примирення, 8 травня, житомирянам пропонують одягнути вишиванку, взяти національну символіку та долучитися до заходів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Діти учасників АТО з ...

КОМЕНТАРІ