Переваги лову коропа на Бойл?

Переваги лову коропа на Бойл?

08.05.18 20:57 0 989

У наших рибалок коропова рибалка вважається одним з найбільш популярних видів лову і на це є кілька вагомих причин. Привабливість коропа, як головного рибальського трофея, обумовлена великими популяціями цього виду мирної білої риби, як в приватних водоймах, так і річках. Окремі особини цієї риби досягають цілком пристойних розмірів, і вилов коропа вагою в 15-20 кілограм не є такою вже великою рідкістю.

Для лову коропа використовуються різні насадки, але найбільш ефективними слід визнати бойл (винахід англійських карпятников, який з великим успіхом використовують вже і наші рибалки). Використання бойлів дозволяє відсікти дрібну рибу і заманювати до місця лову саме великого коропа або білого амура. У водоймах, де є безліч різновидів білої риби це особливо важливо, тому що рибалка завжди може бути впевненою в тому, що його насадка знаходиться в робочому стані і є дуже привабливою. До речі, в Україні придбати бойли на коропа можна в інтернет-магазині cfmbaits.com.

Якими бувають бойли для лову коропа?

Зараз ловля коропа на бойл дуже популярна не тільки серед спортсменів карпфішерів, які дотримуються принципу "зловив - відпусти", але і звичайних рибалок аматорів. Подібні насадки бувають декількох типів і розрізняють:

  • потопаючі;
  • нейтральні;
  • плаваючі або поп-ап (pop-up).

Чому бойли настільки ефективні у використанні?

Залежно від ситуації, плаваючі та тонучі бойли, можуть використовуватися як поодинці, так і разом, в оснащенні "сніговик". Як зарубіжні, так і вітчизняні виробники пропонують бойл на коропа декількох розмірів, що дає можливість рибалці використовувати селективний підхід і розраховувати на вилов великої риби. Однак не слід думати, що трофейний короп клює тільки на великі бойли, адже як раз таки солідні трофеї поводяться набагато обережніше і побоюються малознайомих великих насадок.

Переваги бойлів

Крім того, бойли можуть мати різний колір і запах, що також істотно розширює можливості карпятників, вони можуть варіювати свої насадки в залежності від умов лову і навіть пори року. Звичайно ж, залишилися ще рибалки любителі, які вважають, що коропа найзручніше ловити на макушатник, але їх стає все менше і менше, тому що саме бойли демонструють найбільш успішний результат.

Деякі рибалки, особливо ті, які мають певний досвід, вважають за краще займатися самостійним виготовленням бойлів, тим більше що вони обійдуться дешевше фабричних, але тут вже все залежить від наявності оригінальних ідей тавільного часу. Ловля коропа на бойл - це один з найбільш захоплюючих видів трофейної риболовлі та недарма він користується великою популярністю у всьому світі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Як вибрати газоблок для ...

КОМЕНТАРІ