Українсько-німецький Вечір пам’яті та примирення відбувся у Чернігові

Українсько-німецький Вечір пам’яті та примирення відбувся у Чернігові

09.05.18 08:04 0 586
Напередодні Дня пам'яті та примирення, 7 травня, в Міському Палаці культури відбувся українсько-німецький Вечір пам'яті та примирення за участю керівництва міста Чернігова та німецької делегації з міста-побратима Меммінгена на чолі з обербургомістром Манфредом Шилдером.

Цей Вечір був присвячений пам'яті тих, хто загинув на фронтах Другої світової війни, хто віддав життя заради щасливого майбутнього.

До всіх чернігівців та гостей нашого міста з привітальним словом звернувся міський голова Владислав Атрошенко:

— — - Від імені всієї територіальної громади міста Чернігова вітаю всіх чернігівців, а особливо наших сивочолих ветеранів, з Днем пам'яті та примирення й Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

*/blockquote

— — Погоджуюся з тим, що День пам'яті та примирення є показником політичної культури нашої країни - і він є символічним.

*/blockquote

— — Якщо переглянути історичні сторінки, то можна побачити, що культури, які завойовувалися зброєю, зникали, а ті, що створювалися тяжкою працею та дружбою – існують і розвиваються. Я би хотів, щоб наша Україна розвивалася саме завдяки праці та дружбі.

*/blockquote

— — Переконаний, що такі ж цінності сповідують і німецькі гості з нашого міста-побратима, які завітали до нас. Також переконаний, що нас багато чому навчили ті сторінки історії, і ми ніколи в майбутньому не станемо на шлях збройних конфліктів. Ми підемо тільки шляхом співпраці та дружби, - підкреслив Владислав Атрошенко.

*/blockquote

Повністю підтримав слова міського голови й обербургомістр німецького Меммінгена Манфред Шилдер. Зокрема, він зазначив: наш спільний обов'язок - пояснити дітям, що мир – це те, без чого жити ніяк не можна.

Зі сцени Міського Палацу культури всіх присутніх вітали лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Зокрема, хор середніх класів «Світанок» Чернігівської музичної школи № 1 ім. С. Вільконського, учні музичних шкіл Христина Пухальська, Поліна Гаврилик, Павло Ребенок, дует балалаєчників у складі Антона та Володимира Буланенків, викладач Чернігівського музичного коледжу ім. Л. Ревуцького Марина Черноштан, ансамбль домристів Чернігівської музичної школи № 1 ім. С. Вільконського, вихованка Зразкової спортивно-циркової студії «Тріумф» Марія Скорина, Народний художній колектив «Театр танцю «Слов'яни» Чернігівського міського Палацу культури та інші. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та обербургомістр м. Меммінгена Манфред Шилдер звертаються до присутніх зі сцени Міського Палацу культури

На Вечір пам'яті та примирення Чернігівський міський голова прийшов разом з дружиною

Представники німецької делегації - в залі серед інших глядачів

Концерт відкрив лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів хор середніх класів «Світанок» Чернігівської музичної школи № 1 імені Стефана Вільконського

У фойє Міського Палацу культури для всіх присутніх була представлена фотовиставка "MEMMINGEN" фотографа-мандрівника Андрія Кудіна

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Більше 11,5 тисяч ...
Наступна новина: В Тернополі демонтовано ...

КОМЕНТАРІ