Степан Барна: Якщо не будемо цінувати нашу державу,не підтримуватимемо армію,будемо приречені поневірятися по світах (фото,вiдео)

Степан Барна: Якщо не будемо цінувати нашу державу,не підтримуватимемо армію,будемо приречені поневірятися по світах (фото,вiдео)

09.05.18 10:46 0 751
8-ме травня – це особливий день, день примирення усіх ветеранів, які воювали за нашу країну. І нехай вони воювали під різними прапорами, але їх усіх об'єднувала спільна ідея і вони мужньо піднімалися на захист рідної домівки, села, родини, краю та Вітчизни. Цьогоріч ми знову віддаємо шану ветеранам усіх війн, які ціною власного життя боролись за наше майбутнє. Вони, як ніхто, розуміють, що таке війна, і як страшно жити в постійній небезпеці від пострілів над головами… На цьому наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час урочистостей з нагоди Дня памяті та примирення та відзначення 73-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Пам'ятні заходи за участі представників обласної та міської влади, керівників силових структур краю, військовослужбовців та ветеранів минулого і сучасності відбулися у Старому парку біля пам'ятника Материнський поклик. Традиційно до пам'ятника поклали квіти, а ветеранів відзначили почесними нагородами.

Як наголосив Степан Барна під час свого виступу, найкращий приклад оцінки подій, котрі мали місце в 1939-1945 роках, – це був період українсько-польських відносин. Тоді армія Крайова, націоналістичне польське підпілля, воюючи з УПА, намагалося з'ясувати, чиї села будуть українські, а чиї – польські. Як результат, один окупант коричневий фашистський прийшов до нас із Заходу, а окупант червоний – зі Сходу.

«З огляду на минуле говоримо, що не має значення, який окупант прийшов на нашу землю. Адже саме через відсутність власної держави та власної армії ми зазнали поразки… В Україні тоді було знищено 720 міст та містечок, 28 тисяч сіл, були мільйони вбитих. А потім наслідки були ще жахливішими. Вже інший режим знищував мільйони українців лише через їхнє походження», – нагадав Степан Барна.

Він підкреслив, що ми всі повинні пам'ятати один урок: якщо не будемо цінувати нашу державу, не будемо підтримувати армію, будемо приречені поневірятися по світах.

«Це мій особистий висновок, адже у моїй родині так співпало, що один дідусь з Хмельниччини був ветераном Червоної армії, дійшов до Варшави і там загинув, а інший дідусь був депортований як і всі українці з Лемківщини тільки тому, що він українець. Тож, дорогі друзі, всіх закликаю до консолідації єднання, бо гасло пам'ятаємо і перемагаємо кличе нас взяти уроки з минулого, щоб перемогти окупанта в майбутньому», – зауважив голова ОДА.

Після урочистостей у парку славу, де також відбувся молебень за участі духовенства, вшанування пам'яті полеглих за волю України, перенеслося на Микулинецьке кладовище. Там відбулося покладання квітів до могил сучасних Героїв, а також спілкування з їхніми родинами.

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1265247733578809

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ