Як правильно вибрати міжкімнатні двері?

Як правильно вибрати міжкімнатні двері?

09.05.18 20:10 0 2015

Купуючи нові двері, люди в першу чергу звертають увагу на її вартість та дизайн. Але роль міжкімнатних дверей зводиться не тільки до оформлення домашнього інтер'єру і створення затишку. Цей елемент відіграє важливу роль в зонуванні простору, забезпеченні звуко- і теплоізоляції. Які ж міжкімнатні двері краще вибрати? Про це нам розповість співробітник інтернет-магазину http://dian-dveri.dp.ua/, в якому безпосередньо можна купити двері в Дніпрі.

Для того, щоб підібрати модель міжкімнатних дверей, які будуть виглядати естетично, виконуючи при цьому всі необхідні функції, спочатку треба визначитись з такими основними параметрами дверей, як:

  • Стиль;
  • Колір;
  • Дверний отвір;
  • Покриття (матеріал).

Види міжкімнатних дверей по стилю і дизайну

Якщо не можете визначитися, які двері підійде найкраще, зверніть увагу на класичний стиль. Він має безліч варіацій:

  • грецький;
  • ренесанс;
  • бароко;
  • ампір й ін.

Характерні кольори - білий, світло-коричневий і червоний. Також зустрічаються варіанти з забарвленням під натуральну деревину. Вони ідеально доповнять інтер'єр незалежно від того, якого кольору ваші меблі або підлогове покриття. Як правило, класичні двері добре поєднуються з такими стилями дизайну інтер'єру, як кантрі, прованс і ретро.

Якщо квартира обставлена меблями в мінімалістичному стилі, а ви віддаєте перевагу лаконічній гамі, тоді підійдуть білі, сірі або чорні двері в стилі хай-тек. Головною концепцією цього напряму вважається використання високих технологій. Цей стиль прагне до мінімалізму та об'єднує такі риси, як функціональність і сучасність.

При використанні даних стилів дизайнери рекомендують, щоб колір двері перегукувався з настінним покриттям, підлогою або меблями.

Для власників квартир-студій і будинків з нестандартним плануванням ідеальним рішенням стануть модернові двері. Вони часто мають незвичайну форму та дозволяють цікаво обіграти приміщення. Відмінною особливістю є поєднання дерева і скла.

Види міжкімнатних дверей за способом відкриття

Важливим нюансом є те, як саме буде відкриватися двері, оскільки тут потрібно враховувати вільний простір приміщення і не тільки.

  1. Розпашні. Такі двері є найбільш популярними, так як підходять для кожної квартири і забезпечують хорошу шумоізоляцію. Моделі такого типу відкриваються в одну сторону. За характером установки діляться на ліві та праві. Можуть відкриватися всередину або назовні. Заздалегідь визначтеся, який варіант буде найбільш зручним;
  2. Розсувні. Інша назва - двері-купе. Це відмінний варіант для тих, у кого тісні апартаменти. Відкривають їх шляхом зрушування дверного полотна в сторону. Двері встановлюються на спеціальну рейку, яка може перебувати як зверху, так і знизу. Дуже популярні моделі з подвійними рейками, так як вони більш надійні. Варто відзначити, що в даному випадку шумоізоляція буде гіршою. Також погано зберігається тепло через нещільне прилягання дверей;
  3. Складні. Двері-гармошка відрізняється тим, що при відкриванні панелі складаються, повертаючись в початкове положення при закритті. Полотно встановлюється на рейки і оснащується спеціальними підшипниками, які забезпечують безшумний рух. Як і попередня модель, ці двері не може гарантувати хорошу звукоізоляцію та теплозбереження, але вони дозволить зонувати простір в маленьких кімнатах, де недостатньо місця для розкривних дверей;
  4. Маятникові. Такі двері характеризуються тим, що відкриваються в будь-яку сторону. Правда, такі міжкімнатні моделі підходять більше для офісів, оскільки в будинку вони є досить непрактичними. Але, якщо ви живете в просторій квартирі-студії, то чому б і ні?

Висновки

Підводячи підсумок, можна сказати, що якщо основна необхідність дверей полягає не тільки в позначенні особистого простору, а й у забезпеченні тепло- і шумоізоляції, тоді придбати варто розпашні двері. Вони щільно закриваються і гарантують комфортний мікроклімат в кімнаті. В інших випадках, коли потрібно лише поділити приміщення на зони, підійдуть розсувні та складні варіанти.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Причини поломки турбіни
Наступна новина: Як подолати маршрут ...

КОМЕНТАРІ