Хімічні гінці: 7 невинних звичок,які впливають на гормони

Хімічні гінці: 7 невинних звичок,які впливають на гормони

10.05.18 10:49 0 4468

 Гормони, що виробляються ендокринною системою, є хімічними гінцями, що допомагають контролювати більшість основних функцій в організмі. Вони настільки важливі, що гормональні дисбаланси можуть впливати на твій настрій, емоції, здатність сприймати інформацію, можуть викликати акне, мігрені і призводити до проблем з травленням. При цьому існує кілька зовні нешкідливих звичок, які можуть зіпсувати все твої спроби вести здоровий спосіб життя і розповість нам про них редактор порталу zaxvatu.net.

 

Знежирена їжа

Якщо ти купуєш виключно знежирені продукти, ти позбавляєш себе необхідних жирів, холестерину і жиророзчинних продуктів, які необхідні для нормального функціонування гормональної системи. Перероблені продукти можуть містити додаткові стабілізатори смаку, які токсичні для твого тіла, а в йогурти виробники часто додають спеціальні підсолоджувачі, що ніяк не може позначитися на організмі добре. Щоб збалансувати свою вагу, переконайся, що отримуєш досить корисних жирів, наприклад, з риби, молочних продуктів, горіхів і авокадо.

Кава після 3-х годин дня

Випити кухлик кави після обіду - заманливо, але так поступати не варто. Кофеїн в післяобідній час стимулює вироблення кортизолу, а гормон стресу може викликати у тебе тривожність і приводити до безсоння. Випивай свою кружку з ранку або зовсім відмовляйся від кави - це буде набагато корисніше для твого тіла.

Недосипання

Спати достатню кількість сну дуже важливо для організму незалежно від того, наскільки добре ти все одно можеш функціонувати. Брак сну підвищує рівень кортизолу в крові, а також концентрацію цукру. Якщо ти проводиш кілька ночей в місяць без сну, швидше за все, твій кортизол почне зашкалювати. Хороша новина в тому, що після того, як ти вирівняти свій графік, рівні кортизолу повернуться до нормального значення.

Дезінфектори для рук

Хоч і здається, що антисептик - найкращий порятунок від інфекцій, які можна підхопити в громадському місці, якщо ти почнеш зловживати цим засобом, ти вплинеш на стан всього організму. Хімічні речовини в дезінфектор, начебто триклозану, впливають на рівень естрогенів, що в свою чергу змінює тироїдні гормони. Крім того, антисептики розчиняють будь-які бактеріальні покриття, навіть ті, які виробляє наш власний організм, що підсилює подразнення і сухість рук.

Занадто багато тренувань

Регулярні заняття корисні для твого тіла, як і вироблення серотоніну під час занять. Але якщо перестаратися, кортизол вийде з під контролю і призведе до дисбалансів цукру в крові, запалень і вплине на інші гормони, що відповідають за статеву функцію. Якщо ти не хочеш знизити своє лібідо або отримати безпліддя, скороти кількість тренувань в тиждень або постійно міняй напрямок. Комбінуй кардіо з йогою, не забувай про звичайні прогулянках і бери приклад з суперзірок, які пробують себе у всьому: від боксу до скелелазіння.

Відсутність відпустки

Якщо ти живеш в постійному очікуванні мінливих обставин, що не вимикаєш свої повідомлення на вихідні і навіть у недільний ранок перевіряєш новини - ти не отримуєш досить відпочинку. Не маючи звички витрачати трохи часу на спілкування з близькими, прогулянки з собакою або безглузде перегортання улюблених моментів в серіалі, це безперечно вплине на тебе негативно. Для роботи стрес-реакції потрібно чимало вітамінів і мінералів, і чим більше ми витрачаємо свого внутрішнього палива на сприйняття поганих новин, тим важче тілу підтримувати баланс.

Косметика з парабенами

Шампуні, кондиціонери, лосьйони або гелі для душу з вмістом парабенів можуть серйозно впливати на гормональний дисбаланс і підвищувати ризик розвитку раку. У дослідженні журналу Applied Technology було підтверджено, що 99% зразків молочної залози у 40 пацієнтів з раком мали сліди від одного до п'яти парабенів. Хоча вчені до цих пір не впевнені, що причина саме в консерванти з косметики, все ж вони радять вибирати безпечні продукти для краси.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Доставка цветов: Как ...

КОМЕНТАРІ