Вугілля антрацит: Що це таке?

Вугілля антрацит: Що це таке?

11.05.18 09:39 0 1907

Вугілля антрацит - це найдавніше та саме якісне викопне вугілля, запаси котрого складають всього лише 3 % від загального обсягу світових запасів вугілля. Антрацит відрізняється високим ступенем вуглефікації: вміст вуглецю в ньому становить 95 %. За кольором він буває як оксамитовим, так і залізно-чорним й обов'язково зі сталевим блиском.

Вугілля анрацит широко застосовується в багатьох промислових областях, і для побутових потреб (в якості палива в котлах та печах на твердому паливі для опалення житлових приміщень). Найбільші поклади антранцита зосереджені в Донбаському басейні в Україні. До речі, купити таке вугілля в Україні (купить уголь в Украине) можна в компанії "Bayforums".

Горіння антрациту

Щоб підпалити вугілля антрацит, потрібно більше тепла і зусиль, але захопившись воно горить довше ніж вугілля ДПК. Антрацит горить тільки при сильній тязі повітря. Причому горить або майже без полум'я або іноді навіть і зовсім без нього. Варто також зауважити, що горить антрацит не тільки без полум'я, але без запаху і без диму. Але при цьому він не спікається. За своєю характеристикою антрацит твердіший кам'яного і бурого вугілля. Хоча так само, як і вони, він є продуктом повільного гниття рослин. Питома теплота згоряння антрациту (калорійність) - в середньому становить 8100 - 8350 ккал / кг.

Основні різновиди

Вугілля антрацит підрозділяється за наступними сортам залежності від крупності фракцій:

  • АКГ - Антрацит кулак горіх (розмір фракції 26-100 мм);
  • АК - Антрацит кулак (розмір фракції 50-100 мм);
  • АГ - Антрацит горіх (розмір фракції 26-50 мм);
  • АМ - Антрацит маленький (розмір фракції 13-25 мм);
  • АН - Антрацит насіннячко (розмір фракції 6-13 мм);
  • Ашлам - Антрацит шлам (продукт вуглезбагачення);
  • АШ - Антрацит штиб (розмір фракції менше 6 мм).

антрацитЯкщо вам потрібне вугілля для печей або котлів, що працюють на твердому паливі то найбільш підходящі сорти антрациту - це АК і АКО. Застосування антрациту як вугілля для обігріву обумовлене його високою калорійністю. До того ж час горіння антрациту в рази більше ніж у ДПК. Це дає можливість залишати піч в гарячому стані протягом всієї ночі, а то і на протязі доби якщо антрацит використовується в тліючому режимі. Однак перед цим вам необхідно розпалити вугілля.

Рекомендовано розтоплювати піч за допомогою звичайних дров, а потім засипати в піч довгополум'яне вугілля, яке легко запалюється і швидко прогорає. Однак цього часу вистачить що б запалити антрацит. Після того як антранцит розгориться природної тяги вистачить для підтримки його в тліючому режимі. Що дозволить вашій печі або котлу довгий час залишатися в гарячому стані та обігрівати приміщення.

Видобуток антрациту проводиться в шахтах на глибині до 1500 м, з шахти вугілля потрапляє на вуглепереробні підприємства де відбувається збагачення антрациту та сортування його по фракціям і потім надходить користувачам.

Висновки

Вугілля антрацит - це найбільш щільне з усіх різновиддів кам'яного вугілля, що дає йому можливість займати лідируючі позиції в класі тепловіддачі та по часу горіння. Якщо, для опалення, Ви купуєте вугілля марки антрацит, то Вам знадобиться набагато менша його кількість для опалення тієї ж площі, ніж при використанні інших марок вугілля або дров.

Але незважаючи на незаперечні плюси вугілля антрациту, є і мінуси. Зважаючи на високу щільність вугілля антрацит, воно здатний розгоратися не у всіх типах печей або котлів. Для нормального горіння антрациту необхідна хороша подача повітря, як правило примусова в сучасних котлах на твердому паливі.

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ