У Житомирі австрійський фізіотерапевт провела семінар з Бобат-терапії

У Житомирі австрійський фізіотерапевт провела семінар з Бобат-терапії

12.05.18 08:38 0 504
У Житомирі провели семінар «Всесвітній досвід використання реабілітаційних методів Бобат-терапії та іпотерапії у дітей з неврологічними захворюваннями та захворюванням на дитячий церебральний параліч».

Організаторами заходу виступила громадська організація «Берегиня Полісся» за підтримки Міжнародної асоціації анімалотерапії.

Семінар пройшов 11 травня в приміщенні ЖВПУ «Житомирський центр розвитку місцевого самоврядування».

Про досвід Бобат-терапії та іпотерапії розповідала астрійський фізіотерапевт, тренерка Бобат-терапії, міжнародна експертка з іпотерапії Урсула Дієтс.

«Я понад 40 років займаюся лікуванням дітей з ДЦП Бобат-терапією та іпотерапією. В Австрії це є медичний фізіотерапевтичний метод лікування людини. я із задоволенням поділюся з вами нашим досвідом, адже відчула певну різницю між тим, що побачила тут, у вас, та тим, що є проводимо ми в Австрії», - відмітила астрійський фізіотерапевт Урсула Дієтс.

Окрім досвіду з Бобат-терапії та іпотерапії, учасники семінару мали змогу познайомитися і з роботою єдиного в області іпотерапивтичного центру «Берегиня Полісся».

Довідково. Бобат-концепція, відома також як «Нейро-розвиткова терапія» (Neuro Developmental Treatment, NDT) широко поширилася по всьому світі і мала істотний вплив на загальний розвиток принципів реабілітації дітей з ДЦП після другої світової війни.

Згідно Бобат, моторні проблеми при церебральних паралічах виникають внаслідок ураження центральної нервової системи. При цьому порушується розвиток постуральних антигравітаційних механізмів, сповільнюється і спотворюється нормальний моторний розвиток дитини.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Три бронзові нагороди ...
Наступна новина: Графік зупинок котелень КП ...

КОМЕНТАРІ