В Житомирській області кабінет Міністрів перевірить ефективність використання місцевою владою коштів на децентралізацію та соціально-економічні програми

В Житомирській області кабінет Міністрів перевірить ефективність використання місцевою владою коштів на децентралізацію та соціально-економічні програми

12.05.18 10:14 0 604
Уряд має намір перевірити ефективність використання коштів, які були направлені на місця в рамках реформи децентралізації та інших урядових програм. Винні в зловживаннях будуть покарані, - заявив Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко.

«Звісно, у нас стоїть на порядку денному питання ефективності використання коштів. Окрім тих ресурсів, які передали в рамках децентралізації, близько 38 млрд грн Уряд додатково виділяє на місця через різні програми. Прем'єр-міністр, як автор реформи, вимагає, щоб ці кошти використовувались правильно», - сказав Олександр Саєнко.

В тому числі, він відзначив «дуже жорстку позицію» Прем'єр-міністра в питанні використання коштів,виділених Урядом на будівництво доріг.

«Мені щиро шкода того, хто побудував неякісну дорогу. Ми виділили з державного бюджету серйозне фінансування. Прем'єр-міністр особисто братиме участь в заходах з контролю, інспектування дороги, адже масштабне дорожнє будівництво ініціював безпосередньо він», - підкреслив Міністр.

Він відзначив, що цього року Уряд виділив «безпрецедентний бюджет» на будівництво і ремонт доріг - 45 млрд грн, що значно більше ніж 29,2 млрд грн, що були виділені минулого року. «Місцева влада, підрядники мають нести повну відповідальність. Якщо з бюджетними коштами було зловживання, то це питання вже до правоохоронців, і вони готові долучитись до вивчення таких питань. по великій кількості фактів працює Державна аудиторська служба», - сказав Олександр Саєнко.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Бiля Тернопільської ОДА ...

КОМЕНТАРІ