Розміри SIM-карт

Розміри SIM-карт

13.05.18 18:04 0 1513

Сьогодні, мабуть не знайдеш людини, яка б не тримала в руках мобільного телефона. Воно і не дивно, адже прогрес не стоїть на місці. А ви знали, що без SIM карти, будь-який телефон, в кращому випадку, перетвориться в КПК (якщо це смартфон), а гіршому - в горіхокол, можливо навіть з ліхтариком (якщо це старий кнопковий телефон).

SIM-card (з англ. Subscriber Identity Module перекладається, як "модуль ідентифікації абонента"). По-суті SIM-карта являє собою спеціальний модуль, що дозволяє системі проводити правильну ідентифікацію абонента.

При цьому абонент фактично відв'язаний від пристрою і може виходити в мережу GSM з будь-якого гаджета. Наприклад, встановивши свою SIM-карту в новий телефон. Або навпаки, приїхавши у відрядження або на відпочинок, користувач може стати абонентом місцевої мережі та користуватися зв'язком, відмовившись від роумінгу. Далі, ми поговоримо про розміри SIM-карт і розповість нам про це співробітник сайту http://spb-sim-karty.tilda.ws/, на якому безпосередньо можна придбати сім-карти (SIM-cards, сим-карты) оптом в СПб.

SIM-card: Основні розміри

Звернемося до історії. Перші SIM-карти виготовлялися розміром з пластикову кредитну картку. Це і зрозуміло. Адже технологія масового виготовлення кредитних карт була вже відпрацьована.

Якщо ми наложимо на банківську пластикову картку нашу звичайну SIM-карту з видавленою Mini-SIM-card, то побачимо, що на «чипованій» пластиковій картці навіть контакти знаходяться на місці контактів SIM-карти .

Вимоги мініатюризації привели до зменшення розмірів SIM-карт. Робиться це шляхом прорубування спеціальних просічок, які дозволяють виламувати SIM-карту потрібного розміру, не вдаючись при цьому до допомоги інструментів.

Продовжимо наші досліди і накладемо на банківську пластикову картку нашу звичайну SIM-карту з видавленою Micro-SIM-card. Переконуємося, що на «чипованій» пластиковій картці всі контакти знаходяться на місці контактів SIM-карти.

Які є розміри SIM-карт?

Розміри SIM-карт і їх назви приведені в Таблиці (позначення FF - це скорочення від терміна Form Factor):































Назва SIM-карти Довжина, мм Ширина, мм
Full-size (FF або 1FF) 85.6 53.98
Mini-SIM (2FF) 25.0 15.0
Micro-SIM (3FF) 15.0 12.0
Nano-SIM (4FF) 12.0 5.0

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Какой полотенцесушитель ...
Наступна новина: Фільм «Непокора» ...

КОМЕНТАРІ