Вишиванка — один з символів процвітаючої України,— Юрій Юрик під час відкриття Всеукраїнського фестивалю «Цвіт вишиванки»

Вишиванка — один з символів процвітаючої України,— Юрій Юрик під час відкриття Всеукраїнського фестивалю «Цвіт вишиванки»

14.05.18 10:17 0 623
Справжніх поціновувачів українських звичаїв і традицій зібрав у Тернополі ювілейний Х Всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки». 12 травня парк культури і відпочинку імені Тараса Шевченка перетворився на барвистий калейдоскоп національних строїв, цікавих яскравою гаммою кольорів та багатством візерунків.

Урочисте відкриття культурно-мистецького заходу розпочалося зі спільної молитви та привітального слова представників місцевої влади.

«Символічно, що цього року фестиваль проходить разом із відзначенням Дня матері, адже українська вишиванка та українська матір — поняття взаємопов'язані. Створенню вишитих сорочок, у переважній більшості, ми завдячуємо нашим матерям, — зазначив заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик. — Вишиванка — це оберіг, який найкраще ідентифікує українців у цілому світі. Це важливий сигмент української державності, що забезпечує її єдність, могутність, її творчу натуру, яка завжди прагне до незалежності й самовдосконалення».

У рамках фестивалю 17 районів Тернопільщини презентували своє особливе вишиття. Як відомо, за технікою та стилем вишитої сорочки здавна відрізняли жителів тієї чи іншої місцевості.

«Тернопільщина на весь відома світ унікальними національними строями, а борщівська вишиванка взагалі претендує на зарахування до списку культурної спадщини ЮНЕСКО. Вишита сорочка — це уособлення широкої української душі, що прагне робити все для процвітання рідної країни. Одним із символів процвітаючої України, безумовно, є вишиванка», — підсумував Юрій Юрик.

Присутніх на святі розважали виступи художніх колективів й талановитих тернопільських виконавців.

Завтра, 13 травня, заплановано встановлення рекорду України «Найбільша кількість депутатів усіх рівнів у вишиванках на одній локації» в категорії «Масові заходи». Крім цього, визначать переможців конкурсу на кращий вишитий герб України, області, району, міста, селища та села.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі вперше ...

КОМЕНТАРІ