В Житомирській області після звернення до голови ОДА дівчинці з Лугинського району встановили слуховий імплант

В Житомирській області після звернення до голови ОДА дівчинці з Лугинського району встановили слуховий імплант

15.05.18 11:43 0 648
У лютому цього року 2-річній дівчинці з Лугинського району, яка мала глухоту 4 ступеню, зробили операцію та встановили слуховий імплант. Наразі дівчинка вже вимовляє перші слова та щотижня проходить реабілітацію у Києві.

Родина Козаченків з с. Літки ще влітку 2017 року звернулась за допомогою до голови ОДА Ігоря Гундича щодо виділення коштів на лікування доньки.

За сприяння Ігоря Гундича родина отримала з обласного бюджету 100 тис. грн, решту коштів (адже імплант разом із операцією коштували близько 500 тис. грн) допомогли зібрати небайдужі жителі області та України.

Зараз пані Наталія почувається дуже щасливою, адже нарешті її донька чує всі звуки та вимовляє такі довгоочікувані слова.

— «Результат після операції уже помітний. Донька почала говорити перші слова – «мама», «тато», «баба», «дід», «дай», «на». Чує всі звуки та розрізняє тваринок. Наразі ми проходимо реабілітацію у Києві та щотижня їздимо на заняття із логопедом-сурдопедагогом. Також раз у місяць налаштовуємо речовий процесор імпланту», – розповідає пані Наталія. —

За попереднім прогнозом лікарів, реабілітація триватиме близько року. Проте це не лякає родину Козаченків, адже головне – це здоров'я їхньої дочки.

За словами пані Наталії, найстрашніше – діагноз глухота 4 ступеню – уже позаду. Завдяки небайдужості і жителів села, і області, і представників місцевої та обласної влади донька має всі шанси на щасливе майбутнє.

Нагадаємо, що голова ОДА Ігор Гундич допомагає жителям області, які до нього звертаються з різних питань. Для цього керівник області проводить особисті прийоми громадян і в ОДА, і у районах.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За допомогою центрів ...

КОМЕНТАРІ