Лілія Гриневич: Основні набори LEGO всі школи отримають до 1 вересня,а потім вони ще доповнюватимуться в 3 етапи

Лілія Гриневич: Основні набори LEGO всі школи отримають до 1 вересня,а потім вони ще доповнюватимуться в 3 етапи

16.05.18 09:59 0 587
Завезення наборів LEGO, які безкоштовно для усіх 1-х класів України надала The LEGO Foundation, триватиме в 4 етапи, при цьому основні набори, що розраховані на кожного першокласника, діти отримають до 1 вересня. Про це йшлося під час спільної прес-конференції Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич та Віце-президента The LEGO Foundation Каспера Оттоссона Канструпа на тему «Ігрові методики навчання з LEGO в усіх 1-х класах України – відповіді на основні запитання», що відбулась сьогоднi, 15 травня.

Нагадаємо, що чотири пілотні школи, які впроваджують на Тернопільщині реформу нової української школи, уже отримали сучасні розвиваючі конструктори LEGO Playbox. Дидактичні матеріали, а також набори «Шість цеглинок» для кожного учня пілотного проекту 12 квітня передав голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

«Доставка є вкрай великою. Нагадую, що The LEGO Foundation погодилась безкоштовно забезпечити всі перші класи комунальних та державних шкіл України 2 типами наборів LEGO. Йдеться про набори «6 цеглинок», які забезпечуватимуться у розрахунку на кожного першокласника, та «LEGO Play Box», які надаватимуться додатково на кожен клас. 1-й етап доставки – червень 2018 року. В його межах до українських шкіл надійдуть усі набори «6 цеглинок», які отримає кожен український першокласник, також надійдуть коробки «LEGO Play Box» до центральних регіонів України. Решта наборів «LEGO Play Box» надходитимуть в межах наступних етапів доставки. Це пов'язано з масштабом допомоги. Щоб ви розуміли, набори «6 цеглинок» для усієї України – це приблизно 5 великих вантажівок (траків. – Ред.) з LEGO. При цьому повний набір «LEGO Play Box» – це близько 45 повноцінних вантажівок», – розповіла Лілія Гриневич.

Доставка «LEGO Play Box» здійснюватиметься по 5-10 тис. коробок – залежно від виробництва – та до повного забезпечення усіх перших класів. Враховуючи логістичні обставини, було розраховано приблизний графік надходження наборів «LEGO Play Box» до кожного з регіонів України. З ним можна ознайомитися у презентації за посиланням (додається).

Віце-президент The LEGO Foundation Каспер Оттоссон Канструп повідомив, що The LEGO Foundation – це датський фонд, який не має за собою комерційного інтересу.

«The LEGO Foundation – некомерційна організація, і нашою місією не є щось продавати. Якщо ми говоримо про компанію LEGO – «LEGO Group» – то ми поділяємо спільну місію: створення сприятливих умов для розвитку навчання дітей через гру. І на підтвердження прагнення до цієї спільної місії декілька років тому «LEGO Group» передала на підтримку нашої фундації 25% акцій своєї компанії. Амбіція ж нашого фонду – допомогти розвитку якнайбільшої кількості креативних, розумних людей, які зможуть вчитися протягом життя. І це є прагнення та пристрасть, яку The LEGO Foundation поділяє з компанією LEGO», – пояснив Каспер Оттоссон Канструп.

Міністр Лілія Гриневич зазначила, що завдяки допомозі The LEGO Foundation кращі ігрові методики навчання зможуть випробувати майже 400 тис. першокласників з 16 тис. шкіл, де проводитимуть навчання близько 22 тис. учителів.

«Для того, щоб усі могли ознайомитись із методиками роботи з LEGO, на сайті МОН у розділі «Нова українська школа» розміщено 2 брошури з описом та використанням відповідних методик. Я дуже раджу всім подивитися ці матеріали, адже вони цікаві не лише для педагогів, а й для батьків», – повідомила Лілія Гриневич.

Вона наголосила, що вже ведеться підготовка вчителів, які вчаться працювати, зокрема, за методиками з LEGO.

«1 квітня 2018 року 100 пілотних шкіл та всі обласні ІППО вже отримали повну комплектацію наборів. Це означає, що вчителі, які зараз підвищують кваліфікацію, мають предметні матеріали, на яких можуть опановувати нові методики. Попередньо – у січні-лютому 2018 року – тренери The LEGO Foundation провели навчання для вчителів перших класів, заступників директорів та психологів 100 пілотних шкіл, методистів методичних центрів, регіональних тренерів Нової української школи та представників обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти», – поінформувала Міністр.

Нагадуємо, що в березні 2018 року між МОН та The LEGO Foundation було підписано меморандум про взаєморозуміння, який став результатом майже 8-річної співпраці Міністерства з Фондом.

Також раніше в Києві провели Всеукраїнський дитячий архітектурний фестиваль, головною подією якого стала виставка-конкурс моделей водної тематики, створених з LEGO.

Джерело: Урядовий портал

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові малий та ...
Наступна новина: Спортсмени Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ