Чернігів має досвід у впровадженні інклюзивної освіти

Чернігів має досвід у впровадженні інклюзивної освіти

16.05.18 11:06 0 604
Загальноосвітні навчальні заклади Чернігова мають значний досвід у впровадженні інклюзивної освіти. Батьки дітей з особливими освітніми потребами можуть зробити вибір – віддати дитину до спеціалізованого навчального закладу або до звичайної школи поруч із домом. Про інклюзію в освіті в нашому місті розповів начальник управління освіти міської ради Василь Білогура у своїй доповіді на розширеній міській нараді 14 травня.

У цьому навчальному році в місті створені 25 інклюзивних класів, у яких навчається 42 дітей з особливими освітніми потребами, та 5 інклюзивних груп, де виховується 9 дітей з особливими освітніми потребами. Також працюють ще 15 спеціальних класів у навчальних закладах в різних мікрорайонах міста, тож у межах територіальної доступності. Загалом в них навчаються 276 дітей з особливими освітніми потребами.

У минулому році в Чернігові створений «Інклюзивно-ресурсний центр», один з перших в Україні. Центр забезпечує дітей з особливими освітніми потребами необхідною психолого-педагогічною підтримкою з урахуванням їх індивідуальних потреб та надає системне кваліфіковане супроводження.

У школах створені кабінети лікувальної фізкультури, доступні для всіх учнів, які розвивають моторику, тримання рівноваги, координаційний розвиток, а також емоційний стан. Крім того, є тренажери, спортивні доріжки, сухі басейни.

За соціальною програмою та за підтримки Благодійного фонду дружини Президента України Марини Порошенко облаштовані 4 медіатеки у школах №30 (2), 27 (1) та ліцеї 15 (1), де навчаються діти з особливими потребами на загальну суму 1,1 млн грн.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Основні переваги ...

КОМЕНТАРІ