Антирейдерський штаб працює над скаргами та зверненнями аграріїв Житомирщини

Антирейдерський штаб працює над скаргами та зверненнями аграріїв Житомирщини

16.05.18 09:20 0 462
У 2018 році оперативний штаб із забезпечення прав і свобод власників земель чи збіжжя продовжив роботу на Житомирщині та розглядає звернення аграрії про підозри рейдерського захоплення земельних ділянок.

Про це повідомив секретар оперативного штабу Руслан Кирилюк.

— «У цьому році до антирейдерського штабу надійшло 1 звернення – директора П(ПО)СП «Малинівське» Малинського району про підозру рейдерського захоплення земельних ділянок. Після того, як спеціалісти господарства зафіксували факт незаконного обробітку на 48,2899 га, підприємство зареєструвало відповідну заяву у Малинському відділенні поліції. Водночас невідомі особи продовжують обробляти вказане поле. Під час чергового засідання, яке відбулось 7 травня, члени штабу прийняли рішення щодо захисту прав сільськогосподарського товаровиробника на обробіток землі та ведення господарської діяльності», – зазначив Руслан Кирилюк. —

Також він повідомив, що як і минулого, так і цього року антирейдерський штаб збиратиметься після надходження заяв та звернень від аграріїв області.

Фермерські господарства та керівники сільськогосподарських підприємств Житомирщини можуть направити звернення щодо порушень прав землевласників до антирейдерського штабу – написати лист на керівника штабу або ж зателефонувати на гарячі лінії (0412) 47-47-50, (0412) 22-52-84.

Нагадаємо, що минулого року антирейдерський штаб розглянув 22 звернення, за якими відкрито 2 кримінальних провадження, а у 2018 році продовжив роботу щодо попередження захоплень земель та врожаю.

Довідково: Оперативний штаб із забезпечення прав і свобод власників земель чи збіжжя створено з метою забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю, швидкого й ефективного реагування на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення майна, надання правової допомоги в оформленні правовстановлюючих документів на земельні ділянки, сприяння правоохоронним органам у фіксації вчинених правопорушень в області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ