"Правильні" розміри кімоно?

17.05.18 18:09 0 766

Поставивши собі за мету пошук кімоно встановленого стандарту (зазвичай він визначається федерацією, в якій боєць складається або ж визначається безпосереднім інструктором), споживач може зіткнутися з такою ситуацією, коли в декількох магазинах на його ріст і комплекцію буде запропонована різна за розмірами форма. До речі, в Україні кімоно за доступною ціною можна придбати тут.

Так уже повелося, що єдиного стандарту, яке б використовувалося при пошитті кімоно для всіх бойових мистецтв, немає. Та й чи потрібно воно? За великим рахунком, розміри кімоно повинні бути такими, щоб людина з конкретними антропометричними даними могла комфортно в ньому займатися. Інша справа, що в одній традиції вважають за краще штани до середини гомілки і коротку спідницю куртки, в іншій - довгі штани і відповідну куртку.

Займаючись єдиноборствами не перший рік, я зрозумів - на перших порах дуже складно зрозуміти, який обсяг кімоно вам дійсно потрібен. Говорячи «розмір», я маю на увазі такі параметри:

  • довжина і ширина рукава;
  • довжина і ширина штанів;
  • інші параметри куртки: ширина в плечах, довжина спідниці, довжина бічних розрізів.

Як показує практика, вибираючи своє перше кімоно для карате або будь-якого іншого виду єдиноборств, ми, в першу чергу, звертаємо увагу на те, як воно сидить. Безумовно, гарне кейкоги має відповідно виглядати, але ми абсолютно забуваємо про те, що після прання воно істотно «сяде». Це парадно-вихідний костюм відразу підганяється за розміром, а ось кімоно спочатку має бути трохи більше.

Як же правильно підібрати розмір кімоно, з урахуванням усадки тканини?

На це питання вам повинен відповісти продавець. Кожна тканина дає різну усадку, а деякі західні фірми взагалі використовують при пошитті попередньо обсаджений матеріал. Але є одна закономірність, чим вища щільність тканини, тим більше вона «стягнеться» після прання. Також має значення структура матеріалу, наприклад, кімоно з тканини саржевого плетіння ( «діагональка») практично не сідає, а ось «брезент» може давати усадку до 10%.

Висновки

З усього вищевикладеного можна зробити наступні висновки:

  • Розмір кімоно потрібно підбирати індивідуально під свої антропометричні дані, з урахуванням особистих переваг;
  • Купуючи форму, обов'язково радьтеся з продавцем, а якщо він не може надати правильної і точної консультації, то тоді краще звернутися за допомогою до компетентного спеціаліста.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Стартував форум ...
Наступна новина: Основні переваги ...

КОМЕНТАРІ