Основні переваги залізниці,як виду транспорту

Основні переваги залізниці,як виду транспорту

17.05.18 18:39 0 963

Залізничний транспорт є ефективним і економічно вигідним способом транспортування великої кількості пасажирів і вантажів на далекі відстані, особливо коли здійснюються великі обсяги перевезення між пунктом відправлення та пунктом призначення. Економічна ефективність залізничного транспорту зростає зі збільшенням обсягів і дальності перевезень. До речі, якщо вам потрібно доставити вантаж залізницею (груз жд), тоді вам варто звернутися в компанію http://texcargo.ru.

Якщо потрібно доставляти меншу кількість пасажирів і вантажів в більшу кількість пунктів призначення, то в даному випадку автомобільний транспорт, як правило, є більш ефективним і економічно вигідним видом транспорту.

При великих обсягах перевезень залізничний транспорт забезпечує набагато більш значну економію витрат, створює великі переваги в області екології, енергетики, землекористування, ніж автомобільний транспорт, хоча в деяких випадках залізничний транспорт може бути повільніший від автомобільного.

Водний транспорт може бути більш енергоефективним і менш витратним у порівнянні з залізничним транспортом (в залежності від розташування і наявності водних шляхів), однак зазвичай водний транспорт набагато повільніший залізничного. Залізничні пасажирські та вантажні перевезення можуть конкурувати з повітряними і автомобільними перевезеннями на певних відстанях.

Залізничні колії, призначені для поїздів, а залізниці, за якими перевозяться навалочні вантажі, не повинні мати крутих ухилів. Для швидкісних пасажирських залізничних ліній допускається наявність більш крутих ухилів.

Як правило, залізничний транспорт є найбільш ефективним способом транспортування великих обсягів вантажів на далекі відстані, наприклад, доставка вугілля або корисних копалин від шахт або місць виробництва, розташованих в глибині країни, на віддалені ринки збуту. Для розміщення залізничної інфраструктури потрібно відносно невелика територія, смуги землі шириною 100 метрів цілком достатньо для цих цілей, а ширина стандартної смуги відчуження становить всього 10 метрів.

Однак, для вантажних залізничних перевезень потрібно досить пологі схили і плавні закруглення залізничного полотна, особливо при транспортуванні корисних копалин - ухили не повинні перевищувати 2,0 відсотків. На відміну від залізниць автомобільні дороги з великою пропускною здатністю можуть мати досить круті схили - 5,0 відсотків і більше. Проте, залізничний маршрут між двома пунктами може бути менш прямолінійним, ніж автодорога.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: "Правильні" розміри кімоно?
Наступна новина: Що таке промокод? І навіщо ...

КОМЕНТАРІ