Чернігів: Успішні та щасливі родини – основа благополуччя всієї країни

Чернігів: Успішні та щасливі родини – основа благополуччя всієї країни

18.05.18 14:16 0 761
Така була головна ідея круглого столу, що пройшов у Чернігові 16 травня, під назвою: «Шляхи формування сімейних цінностей в сучасній українській сім'ї. Збереження традиційних сімейних цінностей в Україні». Участь у ньому взяли представники структурних підрозділів міської ради та громадських організацій міста, психологи, а його організатором виступило Управління у справах сім'ї, молоді та спорту міської ради.

На захід були запрошені чернігівські родини: Дар'ї Німкевич, Нікіти Пупова, Лізи Богдан, Олександра, Єлизавети та Катерини Бабушкіних, Георгія та Романа Рекрутченків, Поліни, Данила та Мишель Зібертів.

Круглий стіл пройшов у рамках відзначення Міжнародного дня сім'ї, що встановлений 15 травня Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році.

Для обговорення винесені питання:

1. Якими є сімейні цінності в присутніх родинах і чи потребують вони захисту на рівні суспільства, держави?

2. Гендерні моделі: як виховувати хлопчиків та дівчаток?

3. Традиції та їх новий зміст в моделі сучасної сім'ї.

4. Свідоме батьківство: роль батьків у самореалізації дитини.

Вітаючи учасників зібрання, начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Андрій Дериземля сказав, що відзначення цього дня у світі покликане привернути увагу громадськості до численних проблем сім'ї, адже саме сім'я становить основу сучасного суспільства. На його переконання, благополуччя країни залежить від щастя та благополуччя в кожній родині.

Учасники круглого столу обговорили актуальні проблеми сім'ї в сучасному суспільстві. Серед них: соціальне дитяче сирітство та дитяча бездоглядність, тривожна тенденція зростання кількості судових справ про позбавлення батьківських прав, а також найкращі українські традиції у вихованні дітей.

Всі присутні були єдині в думці, що поряд з безліччю державних та міських Програм, спрямованих на підтримку соціально вразливих сімей, потрібно активізувати роботу на популяризацію успішних, щасливих сімей та пропагування найкращого досвіду виховання дітей у таких родинах. Адже саме такі сім'ї можуть змінити українське суспільство на краще.

Діти присутніх родин розповіли про свої досягнення в навчанні та продемонстрували свої вміння й таланти.

Довідково:

Дар'я Немкевич – учениця 9 класу школи № 12, переможець 1,2,3 етапів олімпіади з економіки;

Нікіта Пупов – учень 11 класу школи № 12, переможець 4-го етапу олімпіади з інформатики, дипломи І ступеня на І-ІІ етапах та диплом ІІ ступеня на 3-му етапі захисту робіт МАН;

Ліза Богдан – учениця 4-го класу школи № 12, переможниця кількох міжнародних конкурсів серед дітей по вокалу, дипломант Міжнародного вокального конкурсу в Латвії м. Огре;

Олександр Бабушкін - 2005 року народження, багаторазовий призер обласних, міських чемпіонатів з легкої атлетики, кращий гравець-нападаючий в міських шкільних змаганнях з футболу,

Єлизавета Бабушкіна – 2008 року народження, учасниця заслуженого танцювального колективу «Журавка» школи мистецтв, гітаристка, учасниця міських конкурсів.

Георгій Рекрутченко – 15 років, школа № 29, володар бібліоОСкара, пише новели, займається кікбоксингом

Данила Зіберт – 15 років,учень школи № 30, «спидкубер» - збирання кубика – рубика на швидкість, володар Гран – прі на конкурсі «Чернігів – thebest»

Мари Мишель Зіберт – 11 років, учениця школи № 30, за виконання монологу посіла ІІ місце на фестивалі «Мелодії Полісся», ІІІ місце – на Всеукраїнському фестивалі «Під маскою легенд».

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ