21 травня у Житомирі вшанують 80-ті роковини Великого терору

21 травня у Житомирі вшанують 80-ті роковини Великого терору

19.05.18 10:02 0 590
У понеділок, 21 травня, у Житомирі вшанують 80-ті роковини Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років.

День пам'яті жертв політичних репресій відзначається в Україні щороку у третю неділю травня.

З метою вшанування пам'яті жертв політичних репресій у неділю, 20 травня, у Житомирі на будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування приспустять державні прапори. Також у цей день рекомендується теле- та радіоорганізаціям обмежити трансляцію розважальних програм.

21 травня о 12.00 год. відбудеться покладання квітів біля меморіального комплексу Жертвам політичних репресій (Смолянка, між пров. Путятинським та єврейським кладовищем).

Запрошуємо громадськість долучитись до заходів із вшанування 80-их роковин Великого терору.

Довідково: Великий терор – масштабна кампанія масових репресій громадян, що була розгорнута в СРСР у 1937–1938 рр. з ініціативи керівництва СРСР й особисто Й. Сталіна для ліквідації реальних і потенційних політичних опонентів, залякування населення, зміни національної та соціальної структури суспільства.

Офіційно початком Великого терору став оперативний наказ НКВД СРСР № 00447 «Про репресування колишніх куркулів, карних злочинців та інших антирадянських елементів» від 30 липня 1937 р., затверджений політбюро ЦК ВКП(б) 31 липня 1937 р. Проте наявні документи НКВД (накази, листування, телеграфи) свідчать, що масові репресії готувалися заздалегідь, а наказом їх лише формалізували.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Тернополі звернення ...

КОМЕНТАРІ